Az arany ember és a genderpánik

2021. február 25. 19:09

Rendesen kiborította a reakciós-macsó bilit Tóth Krisztina, amikor elmondta a véleményét az arany emberről.

2021. február 25. 19:09
Ónody Gomperz Tamás
Jelen

„Nem, nem a miniszterelnök úrról nyilatkozott, mert akkor természetesen érthető lenne az úri közönség nekibúsulása, hanem a kötelező iskolai olvasmányok listáján található közismert, bár önszántukból kevesek által olvasott regény még Novák Katalini értelemben is konzervatívnak minősíthető nőképéről fejtett ki olyan álláspontot, amely más országokban utoljára 1930-ban számított annyira provokatívnak, hogy emiatt állati ürüléket passzírozzanak a vélemény kifejtőjének postaládájába.

És erre mondják egyesek azt, hogy ma már senkit nem érdekel a szépirodalom! Mintha hirtelen előbukkant volna egy titokzatos mozgalom, amelynek misztikus beavatási szertartásain a résztvevők nem vad dobolás ritmusára hanem a Kőszívű ember fiaiból felolvasott tájleírások hatására jutnak el az önkívületi állapotig; a Jókai-kultusznak be nem hódoló hitetlenekre pedig rettenetes bosszúval sújtanak le.

Mielőtt eldöntenénk, hogy jogos büntetés-e a jeles írónő megkínzása és rituális feláldozása, használjunk egy olyan technikát, amelyet a hazai közéleti és kulturális csatározások során viszonylag ritkán alkalmaznak: olvassuk el először a vitát kiváltó szöveget. Ítélkezni ráérünk utána is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gullwing
2021. február 26. 13:28
Na megint egy ballibcsi zsidó senki.
Jason Bourne
2021. február 26. 10:51
"reakciós-macsó bili" Csak egy kommunista reakciósozik. De amolyan igazi régi vágású rákosista.
Kompenzátor
2021. február 26. 10:11
Ne etessétek a trollokat, különösen az ilyen Gombperec-féle kreténeket ne. Nyilvánvalóan semmiféle őszinte kommunikációs szándék nincs a verbális hányadékában, szóval arra reagálni nem csak fölösleges, de káros is.
kaltran
2021. február 26. 08:41
Ez a gyönyörű arcú halálfej olyan szavakat és fogalmakat használ, amitől már az átkosban is hideglelést kaptunk. Most hallva, egyenesen anakronisztikus. Tudod ki a reakciós kisbarátom? Te vagy az. Dumád alapján úgy látom kádár apádat sírod vissza. Elcseszted, már a feje sincs meg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!