Lövetett a saját népére, ami háborús bűncselekmény

2021. január 21. 11:57

Gyurcsánynak a hatalomba történő visszatérése a közmegegyezéses nemzeti minimum felrúgása volna.

2021. január 21. 11:57
Ungváry Zsolt
Ungváry Zsolt
Vasárnap

„Pedig lennie kell(ene) egy nemzeti minimumnak. A szuverenitásunk, az otthonunk és biztonságunk megőrzésének alapvetése; konszenzus a legfontosabb történelmi események megítélésében (honfoglalás, törökellenes háborúk, reformkor, Trianon, ’56); alapvető közös kulturális kincs (Himnusz, Talpra magyar, Erkel, Munkácsy, Hajós Alfréd, József Attila stb.). Ehhez a mindenki által elfogadott normához tartozik, hogy amiképpen nem nevezünk el utcát Haynauról, nem mondunk Pozsony helyett Bratislavát és nem ábrázoljuk micisapkának a Szent Koronát, azonképpen nem támogatjuk Gyurcsány Ferencet (sem rokonait, ismerőseit és üzletfeleit) abban, hogy Magyarországon hatalomra jussanak.

Abban egyetértésre van szükség, hogy ő nem lehet az összmagyarság választott vezetője. (Egy párté – a latin pars szó ugyanis részt jelent – igen; vessenek magukra, ha nem találtak jobbat. De miniszterelnök, egy koalíciós kormány meghatározó figurája vagy például köztársasági elnök semmiképp.) Gyurcsánynak a hatalomba történő esetleges visszatérése a közmegegyezéses nemzeti minimum felrúgása volna. Ő egyszerűen nem párbajképes: a kettős állampolgárságról szóló népszavazáson miniszterelnökként a magyar nemzet egysége ellen lázított, megtagadta az elcsatolt területeken élő honfitársainkat, vagyis hazaárulást követett el.

Az őszödi beszédből kiderült, hogy választási csalásban vétkes, mivel adatokat hamisított és hazudott a kormányra kerülése érdekében. Az 56-os forradalom ötvenedik évfordulóján lovasrohamot vezényelt és lövetett a saját népére, ami háborús bűncselekmény. Ha ezek után Gyurcsány bármilyen közjogi méltóságot betölthet, akkor bárki és bármilyen szervezet megteheti ezt. Nácik vagy kommunisták, anarchisták vagy diktátorok, elmebetegek és bűnözők, más országok ügynökei és szabadkőművesek, csimpánzok vagy orángutánok. Nincs erkölcsi-politikai-jogi gát, nincs kizáró ok többé.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 168 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Karbantartó9
2021. január 21. 20:47
Igaz, és ez igaz dobrevklárára is, mivel az csakis gyurcsány ketsztyűsbábja!
GenusGeno
2021. január 21. 19:41
"Lövetett a saját népére.." Gyurcsánynak volt népe, ráadásul csupa náci kisfideszes? Orbánnak van csak népe, ráadásul csupa náci kisfideszes:)
GenusGeno
2021. január 21. 19:16
"alapvető közös kulturális kincs (Himnusz, Talpra magyar, Erkel, Munkácsy, Hajós Alfréd, József Attila stb.)" Miről ugatsz Buksika, a Nélküledről, amelyre valamit is magára adó fideszgyökér lelkesebben pattan fel ülő helyéről, mint a Himnuszra?
iIonah
2021. január 21. 17:46
A magyar nép már Fletónak is megbocsátott. Szomorú, de ez van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!