Joe Biden teljesen félreérti a nemzeti egységet

2021. január 22. 11:20

A talpnyaló médiasereg kötelességtudóan szajkózni fogja ezt az egység-fikciót, és ki fogja fejezni csodálatát, miközben a kultúrharc továbbra is szét fogja választani az országot.

2021. január 22. 11:20
Ben Domenech
The Federalist

„A beszéd unalmas volt és szakszerű, de volt benne egy érdekes félreértés, ami akaratlanul is sokatmondó. Beszéde közepe felé Biden azt mondta: »Sok évszázaddal ezelőtt Szent Ágoston, az egyházam egyik szentje azt írta, hogy egy nép olyan sokaság, amit szeretetük közös tárgya határoz meg. Mik azok a közös dolgok, amelyek minket, amerikaiakat meghatároznak?« És itt Biden felsorolta a szokásos dolgokat: lehetőség, biztonság, tisztesség, stb. 

Ez a megoldás furcsának és valahogy befejezetlennek hatott az én fülemnek. (…) A pontos idézet Szent Ágoston Isten városa című művéből való, a XIX. könyv 24. fejezetéből. Itt megtalálja, aki érdekel, és látni fogja, hogy valami teljesen mást jelent, mint amit Meacham és Biden gondol róla. (…)

Itt Szent Ágoston azt mondja, hogy szeretetünk tárgya megmutatja népünk természetét, és ez a szeretet Istenre kellene irányuljon, különben összeomlunk. Amint viszont Biden és a boomer-demokraták értelmezik ezt, az az, hogy bármilyen egység, az egység akármi által meghatározva megvált minket a jószándék által. (…)

Szóval beszélhet Biden nemzeti egységről, és kirúghat, ha nem vagy tisztességes az emberekkel, és ezzel egyidőben aláírhat egy rendeletet, ami minden szövetségileg támogatott oktatási intézménytől megköveteli, hogy engedje be a fiúkat a lányok öltözőjébe. Sajtófőnöke állíthatja, hogy ő elkötelezett katolikus, ugyanazon a héten, amikor törli a Mexikóváros-elvet és visszacsinálná a Hyde-módosítást, biztosítva ezzel az abortusz adófizetők pénzéből való finanszírozását. A talpnyaló médiasereg pedig kötelességtudóan szajkózni fogja ezt az egység-fikciót, és ki fogja fejezni csodálatát, miközben a kultúrharc, amit meg álcázni akar, továbbra is szét fogja választani az országot.”
 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kulalak
2021. január 22. 19:21
Ez van. Nem értik és nem is fogják sajnos. "As American saint Atticus Finch understood, polite fictions are fine so far as they go, but they are not worth the expense of human life."
rókabácsi
2021. január 22. 14:47
dzsó bácsi jól érti! minden egység az övé!
Gépész53
2021. január 22. 13:27
"A talpnyaló médiasereg kötelességtudóan szajkózni fogja ezt az egység-fikciót, és ki fogja fejezni csodálatát, miközben a kultúrharc továbbra is szét fogja választani az országot." Amikor ezt olvastam, azt hittem, Magyarországról szól a cikk!
VeJoLa
2021. január 22. 12:26
Kamala keze alatt a Biblián volt valami az eskükor! A csúnya, jobboldális média szerint azért, mert egy sátánistának tilos összebibliáznia magát! Ami meg a béelemet meg az antifát illeti, "a mór megtette a kötelességét, a mór elmehet" - a levesbe!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!