Jakab Péter miniszterelnök-jelölt győztes és vesztes választásai

2021. január 27. 14:12

A miskolciak, akik a legjobban ismerik Jakab Pétert, eddig sosem tüntették ki bizalmukkal.

2021. január 27. 14:12
Káplár András
Drót

„Őszintén kíváncsiak lettünk, honnan jöhetett az a magabiztos gondolat, hogy Jakab Péter vezetné győzelemre a balosokat Orbán ellen. Azt is meg akartuk tudni, hogy mennyire lehet komolyan venni Jakabot, mik az esélyei. Ezért megnéztük, hogy eddig milyen választási eredményeket ért el a Jobbik elnöke, már amikor nem egyedüli jelölt volt egy párton belüli választáson.

Jakab Péter győztes választásai:

NINCS

Jakab Péter vesztes választásai:

– 2010, önkormányzati választás: a miskolci 18. számú egyéni választókerületben 20 százalékos eredménnyel harmadik helyen végez

– 2014, önkormányzati választás: a miskolci polgármester-választáson 20,5 százalékos eredménnyel a harmadik helyen végez

– 2014, önkormányzati választás: a miskolci 18. számú egyéni választókerületben 28 százalékos eredménnyel harmadik helyen végez

– 2018, országgyűlési választás: a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 1. számú egyéni választókerületben 38,7 százalékos eredménnyel a második helyen végez

Összefoglalva elmondhatjuk, hogy a miskolciak, akik a legjobban ismerik Jakab Pétert, eddig sosem tüntették ki bizalmukkal. Ráadásul emlékezetes, hogy Jakab személyes kampánnyal segítette Bíró Lászlót, aki szintén Borsod-Abaúj-Zemplén megyében szenvedett vereséget tavaly októberben egy időközi voksoláson. Azt döntsék el Önök, hogy Gyurcsány vajon tényleg arra a Jakabra bízná-e a 2022-es országos jelöltséget, aki eddig élete minden igazi választását elvesztette.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2021. január 28. 07:36
Nincs mese! Jákobra szavazunk. Az elöválasztáson.
Autofocus
2021. január 27. 21:15
Rohanó korunkban méltán népszerű a "Világ Legrövidebb Könyvei" sorozatunk. Kiadónk legújabb kötete igazán nem fogja hűséges olvasóink idejét sokáig rabolni. Ezúttal "Jakab Péter Választási Győzelmei" címmel jelenik meg sikerszériánk legújabb darabja. Forgassák Önök is örömmel, két szempillantás közti unalmas tizedmásodperceikben!
simonvitéz
2021. január 27. 21:06
Jákob tényleg egy idióta luzer, de figyelmre méltó azért, hogy ennek ellenére egyre jobb eredményeket ér el. 20%-ról kezdte, majd 38nál fejezte be. A taho Biró meg majdnem 46%-ot kapott. Szóval csak óvatosan, elbizakodottságra tényleg semmi ok.
ThunderDan
2021. január 27. 18:50
Ez kemény. És érdemes kontextusba helyezni a dolgokat: 2014-ben tavasszal ténylegesen 21%-ot ért el a Jobbik országosan (!), őszre pedig még jócskán erősödött, 25%+-ra mérték folyamatosan, ugye ekkoriban nyertek időközi országgyűlésit Tapolcán. És ugye Miskolc talán a leginkább jobbikos megyei jogú város volt, a 20% nagyon sovány... és még a saját kerületében is csak harmadik lett! 2018-ban pedig konkrétan akkora esélyesnek volt elkönyvelve, hogy ő volt az egyik "tuti befutó" jobbikos egyéniben... ehhez képest emlékszem, mennyire meglepő volt a zakója.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!