Hetvennyolc éve veszett oda a II. Magyar Hadsereg

2021. január 12. 21:56

Rám senki sem lőtt egy irracionális háborúban ezer kilométerre a szeretteimtől és a hazámtól, senki sem küldött aknamezőre bioaknakeresőnek/aknabiokeresőnek. Engem senki nem kötött ki és senki sem alázott meg.

2021. január 12. 21:56
Szegő Péter
Facebook

„Két éve úgy adódott, hogy pár órán keresztül nagyon

a, éhes voltam;
b, szomjas voltam;
c, kellett pisilnem;
d, fáztam.

Egyszerre.

Az első három együtt messze nem volt olyan rossz mint a negyedik. A fázás egészen borzalmas volt. Viszont senki sem lőtt rám egy irracionális háborúban ezer kilométerre a szeretteimtől és a hazámtól, senki sem küldött aknamezőre bioaknakeresőnek/aknabiokeresőnek, senki nem kötött ki és senki sem alázott meg. Továbbá tudtam, hogy pár óra múlva lesz kaja, pia, klotyó és meleg. Ja, és mínusz nyolc fok volt, nem mínusz harminc.

Hetvennyolc éve veszett oda a II. Magyar Hadsereg.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
u.cserkész
2021. január 13. 10:27
Ritka egy nagy barom ez az idétlen képű alak. Lehet és kell is megemlékezni a doni tragédiáról, katonákról és munkaszolgálatosokról, de nem ilyen agyalágyult stílusban.
Krupp Skya
2021. január 13. 09:33
Milyen nutria feje van ennek. Különben ki ez, csak nem a Szegő Gizi elvetélt gyereke?
Krupp Skya
2021. január 13. 09:14
25 éve meg a magyar nyugdíj fele veszett oda a két veszett jóvoltából, Gyula és Lalyos.
balbako_
2021. január 13. 06:47
Egy méltatlan ember otrombasága a nemzeti tragédiánk felett. Édesapám is ott volt a hősök közt és azon szerencsések közé tartozott, akik egy sebesüléssel, de élve hazaérkezett. Századának maradékával évente találkoztak és megbeszélték a történteket. Átbeszélték Nemeskürty István Rekviem egy hadseregért c. könyvét és azt nagyon igaznak reálisnak tartották. Arra biztatok mindenkit, aki erről a tragédiáról többet akar tudni olvassa el. Isten nyugosztalja a magyar hősöket!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!