Krekó Péter okos és felkészült elemző

2021. január 27. 13:48

Kertész Ákos publicisztikáiban élesen kritizálta a kormányt, ezért került a célkeresztbe.

2021. január 27. 13:48
Vásárhelyi Mária
Vásárhelyi Mária
Facebook

„Valójában persze, nem ezért a mondatáért került Krekó Péter a kormánymédia célkeresztjébe. Hanem azért, mert a legszínvonalasabb hazai politikai think tank – a Political Capital – vezetője. Okos és felkészült elemző, remek médiaszereplő, aki kiváló nemzetközi kapcsolatokkal rendelkezik és hibátlan angolsággal, rendszeresen nyilatkozik külföldi orgánumoknak is. Ráadásul nyilatkozataiból az is kiderül, hogy autonóm személyiség, saját kiforrott értékrenddel és önálló véleménnyel.  Ezek a tulajdonságok külön-külön is rendkívül irritálóak a kormánymédia szemében. Így együtt pedig tűrhetetlenül deviáns viselkedésnek számítanak, amely megtestesíti mindazt, ami ellen a kormány harcot hirdetett.  

(...)

Felidézhetjük Kertész Ákos esetét is, aki a hetvenes-nyolcvanas évek egyik legnépszerűbb írója volt Magyarországon. Egy félresikerült mondata miatt, mely szerint »a magyarok genetikusan alattvalók«, olyan gyűlöletkampányt indított ellenei a szélsőjobboldali politikai és médiaelit, amelynek eredményeként megfosztották díszpolgári címétől, rendszeresen fenyegető üzeneteket kapott, az utcán fizikai atrocitások érték. Végül ő is elmenekült Magyarországról. Kertész Ákos elkötelezett baloldali volt, aki publicisztikáiban élesen kritizálta a kormányt, ezért került a célkeresztbe. Ez a gyűlöletkampány sem Kertész Ákos rosszul sikerült félmondatáról szólt, hanem a Kertész-féle ellenség megbélyegzéséről és megfélemlítéséről.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2021. január 28. 11:36
mert nálad is butább.............
elfújta az ellenszél
2021. január 27. 21:42
Krekónál egymásnak adják a kilincset a függetlenobjektiv nyugati újságirók. Gombnyomásra pontosan felmondja a leckét, de soha egyetlen ''unorthodox'' önálló gondolatot nem sikerült felfedezni nála. Nem is azért tartják, hanem hogy a Soros számára jól hangzó narrativát recitálja
Bájron
2021. január 27. 21:13
Kötelet a szarosnak!
youngboy
2021. január 27. 18:14
Okos és felkészült, csak meggondolatlan. Néha külföldön kikogyogja, mi is a szándéka az általa szolgált moslékellenzéknek. Aztán felháborodik, amikor szöveghűen - és nem "összefüggésekből kiragadva" - idézik a szavait.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!