Balcsúcs Jakabbal

2021. január 11. 07:33

A disznószemű, szemaforpislantású, jobbról balra váltó Jakab Péter társadalmi békét, társadalmi árokbetemetést és nemzetegyesítést hirdetett.

2021. január 11. 07:33
Dippold Pál
Dippold Pál
Magyar Hírlap

„A magukat ellenzéki pártok szövetségének nevező balliberális moslékkoalíció vezetői »a kormányzás alapelvei hat pontban« címmel tartottak internetes sajtótájékoztatót.

A leginkább elemi iskolai irodalmi színpadokhoz hasonlító mutatvány híven tükrözte a sunyi baloldal szellemtelenségét. Ennyi közhelyet utoljára a hatvanas években lehetett hallani a Kádár Jánosnak integető május elsejei felvonulásokon. A különbség talán csak annyi lehet a múlt és a jelen kommunistái között, hogy néhány évtizeddel ezelőtt a Vörös Október Ruhagyár (VOR) szovjet stílusú ruháiban pompáztak, ma meg a brüsszeli szabósággal dolgoztatnak.

Kiültek tehát az egységbe forrasztott főfigurák, és felmondták a régi-új leckét. Ennyi általánosságot és egyszerűségében is mérhetetlenül zavaros lózungot ritkán tudnak még ők is összeszedni: meghirdették az önmagával békében élő nemzetet, a demokratikus jogállamot, a jövőbe tekintő kormányzást, a gondoskodó társadalmat, a szolidáris Magyarországot és azt, hogy hazafias kormányt, európai Magyarországot akarnak. Az akció rendezője az egymás mellé, sorba ültetett pártfőemberekkel mondatta el tételeik részletezését. A disznószemű, szemaforpislantású, jobbról balra váltó Jakab Péter társadalmi békét, társadalmi árokbetemetést és nemzetegyesítést hirdetett. A valamikori, éppen mostani szövetségesei által szélsőjobboldalinak, kirekesztőnek és antiszemitának minősített – amúgy nem is megalapozatlanul, hiszen a jobbik EP-képviselője, Gyöngyösi Márton nemrég még zsidólistát állíttatott volna össze a parlamenti tagokról –, bebalosodott Jobbik elnöke lenne tehát a békeangyal? Ő, aki a legerősebb szikrákat szórja a parlamentben a gyűlölet taplójára? Aki krumpliszsákkal hadonászik? Volt bátorsága most azt bejelenteni, hogy a békére az ellenzéki pártok jelentik a garanciát. Többen vannak ebben az országban, szerencsére, akik nem óhajtanak efféle biztosítékot.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
anegy_
2021. január 11. 10:35
akik nem óhajtanak efféle biztosítékot." De nem ám! Többen vagyunk ezzel így, 2022-ben is kell, sőt életbevágóan fontos a 2/3 .
lazio154
2021. január 11. 10:00
Honnan veszi ezt a bátorságot a szintén disznószemű, ráadásúl szopószájú, hosszúorrú zember, hogy Isten teremtette, de értelmes lényt kritizáljon kinézete miatt.? Igazi kereszténynek mindenit úgy kell elfogadni, ahogy van! Én is elfogadom Szilárdot ,a nagypocakú Viktort mert ilyen a génje. De kinézetre megítélni valakit, az már elfogathatatlan, seggnyaló .
Rocktoberi
2021. január 11. 08:45
Ez a Jákob gyerek rossz fényt vet Miskolcra. Szívesen fejbe rúgnám. Építő jelleggel persze.
Pelso j.
2021. január 11. 07:54
Hát, Pali, nagyon kellemetlen dolgokat hirdet, ugye. Persze, nem ellenfél, százszor jobban tudtok ti árkot ásni vele is szemben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!