Angela Merkel újévi köszöntője

2021. január 04. 07:28

Szembetűnő a magyar kormányzat kisszerűsége: a ragaszkodás az etnikai és vallási homogenitáshoz.

2021. január 04. 07:28
Bauer Tamás
Facebook

„Időnként még idézni szoktuk István király intelmét arról, hogy érdemes befogadni az idegeneket, mert a sok kultúrájú ország az erősebb. A világ innovációs folyamatinak központja ma is Észak-Amerika és Nyugat-Európa, s ezek a régiók a kapitalista gazdasági forma mellett valóban a sokféle kultúra találkozásának, a multikulturalizmusnak köszönhetik erejüket. Kiváltképp szembetűnő e tekintetben a magyar kormányzati politika kisszerűsége: a ragaszkodás a társadalom etnikai és vallási homogenitásához, a bevándorlás harsány elutasítása, amit identitásának legfontosabb elemeként hirdet itthon és nemzetközi kapcsolataiban. Pedig az első Orbán-kormány idején Orbán és Kövér még tisztában volt azzal, hogy a fogyatkozó népességű ország nem nélkülözheti a bevándorlást, és ennek tudatában készíttettek hozzáértő szakemberekkel demográfiai koncepciót.

De azután jött a Charlie-Hebdo merénylet, és Orbán a maga vitathatatlan politikai ösztönével felismerte, hogy az idegenellenességre hatalompolitikát építhet, s mindent ennek a szempontnak rendelt s rendel mindmáig alá. Ellenzéke pedig azzal keres ellenszert erre, hogy maga is esküdözik: nem akar bevándorlókat, kormányra jutása esetén sem nyúlna a Kerítéshez. Akiknek ezzel üzen – a választási sikerhez megnyerni kívánt választóknak –, azok persze nem hiszik el neki.

Miért ez jut eszembe a most zárult évről? Csak azért, mert ahogy Merkel kancellár pályafutásában összetartozik 2015, a szír menekültek bebocsátásának éve és 2020, a koronavírus-járvány éve, amikor a migrációs hátterű tudós-üzletemberek cége nyújtja Európának és a világnak az első alkalmazható vakcinát a járvány leküzdésére, a magyar politikában is összetartozik 2015, Orbán gonosz döntésével és 2020 a katasztrofális járványpolitikával és az ellenzék immár közmondásos gyávaságával.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 101 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Crusader
2021. január 04. 18:15
Bauernak üzenem: Majd akkor lesz itt multikulti, amikor Izraelben is. Addig nem.
Akitlosz
2021. január 04. 18:06
Merkel és a ragaszkodás: https://www.youtube.com/watch?v=UQB9A6YhSJg
Akitlosz
2021. január 04. 18:03
Ha a migrációs hátterűek akkora nagy ász üzletemberek, akkor hogyhogy nem a saját hazájukban sikeresek, hogyhogy nem azt virágoztatják fel? Ez a néhány migrációs hátterű sikeres ember a fehér emberek országaiban, kultúrájában és társadalmában lett sikeres, a saját közegében a sajátjai között nem vitte volna közel annyira sem, már ha egyáltalán valamire.
Akitlosz
2021. január 04. 18:01
"Szembetűnő a magyar kormányzat kisszerűsége: a ragaszkodás az etnikai és vallási homogenitáshoz." Akkor jó. A magyar ellenzék nagyszerű ragaszkodása is szembetűnő az internacionalizmus. Ahhoz a politikához, ami Tanácsköztársaaághoz, részben Trianonhoz, bolsevizmushoz, alacsony életszínvonalhoz és rengeteg tragédiához vezetett. Egyszer nagyon régen az asszírok hatalmas birodalmat hoztak létre. Aztán eltűntek. Miért? Hát nem utolsósorban sőt főleg azért, mert nem ragaszkodtak az etnikai homogenitáshoz. Az egyre nagyobb országukban egyre kevesebb lett az asszír. S a más nemzetiségűek ugyan miért is tekintették volna az asszír birodalmat a hazájuknak? A Római Birodalomban is ez volt a(z egyik) fő probléma. Addig addig importálták a rabszolgákat Rómába meg Itáliába, hogy már nem maradt, akinek latin lenne az anyanyelve. Még a keresztény papok is csak olasz kiejtéssel tudnak latinul.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!