A globalizáció kudarca és a nemzetekhez való visszatérés

2021. január 25. 15:13

A COVID-19 felszínre hozta, hogy mekkora az igény egy, a konzervativizmus értékein alapuló társadalomra.

2021. január 25. 15:13
Francesco Giubilei
Corvinák

„A világjárvány megmutatta a határok nélküli nyitott társadalom összes korlátját, ugyanakkor megmutatta, hogy mennyire fontosak a nemzetek, amelyek nehéz helyzetben is képesek állampolgáraikon segíteni.

A COVID-19 felszínre hozta, hogy mekkora az igény egy, a konzervativizmus értékein – mint nemzet, szolidaritás, közösség, az állam jelenléte olyan stratégiai ágazatokban, mint az egészségügy, vagy éppen a határok fontossága – alapuló társadalomra. Ha nem egy globális járvány okozta volna emberek százezreinek halálát, akkor mondhatnák, hogy »szóltunk előre«, hiszen a nemzeti határainak fontossága és a globalizáció veszélyei világosan felmerültek már számos szerző, gondolkodó, újságíró és konzervatív értelmiségi elmúlt évek során megjelent műveiben.

Sajnos nem lehetünk elégedettek magunkkal. A globalista társadalmi modell - amelyet a Nyugat különösen az elmúlt években felkarolt – hibái és vádjai mára puszta retorikai gyakorlatként vagy elemzésként foghatók fel. Egyúttal szükséges, hogy megakadályozzuk, hogy megismétlődhessen mindaz, amit most tapasztalunk.

A világjárvány Európán jelenleg végigsöprő második hulláma a tavaszi események következménye, amin egészségügyi és társadalmi-politikai szempontok alapján érdemes elgondolkodni. Hogyan volt lehetséges, hogy a Kínában született járvány néhány hét alatt drámai következményekkel terjedt el az egész világon? Kétségtelen, hogy a COVID-19 gyors terjedése önmagában is drasztikus, de még mélyebb összefüggései vannak, ha a globalizáció felől vizsgáljuk.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
aleb19
2021. január 25. 15:22
a populista orban qrta el legjobban a 2. covid hullamot az euban ....brutalis buta propagandara helyezte a hangsulyt tisztan latszik az impotens es felkeszuletlen orban feleslegesen kb 5000 magyar halalat okozta a 2. covid hullam alatt ez a 2. covid hullam hazugsagoktol megtisztitott ksh adataibol az mar csak hab a tortan, hogy idiota propagandistak nyaron es osszel hazugsagokat szajkoztak ismetelgetve butaorban butasagait "egyutt legyoztuk a virust vagy kiismertuk es felkeszultunk a virusra vagy orvosaink mindenkit meggyogyitanak "
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!