Soros György nem örül a brüsszeli megállapodásnak

2020. december 11. 10:53

Elégedetlen a magyarországi és az európai baloldal teljesítményével, akik nem tudták teljesíteni az amerikai spekuláns elvárásait.

2020. december 11. 10:53
Deák Dániel
Deák Dániel
Facebook

„Jól példázza Magyarország tegnapi sikerét az is, hogy Soros György sem örül a brüsszeli megállapodásnak. Az amerikai spekuláns a magyarországi helytartóinak számító balliberális politikusokkal ellentétben úgy látja, hogy a kialkudott kompromisszum »a lehető legrosszabb, ami születhetett« és Orbán Viktor »óriási győzelmet« aratott.

  • Soros egyebek mellett arról írt legújabb, a Project Syndicate nevű oldalon megjelent cikkében, hogy szerinte a vétóval való fenyegetőzés Orbán részéről csak blöff volt, aminek »Merkelék sajnos bedőltek«.
  • Ugyancsak szembemegy Donáth Anna, Dobrev Klára és a többi balliberális politikus véleményével Soros azon megállapítása, miszerint az elfogadott megállapodás »lényegesen gyengíti a jogállamisági kitételt«.
  • Soros azt is írta, hogy a jogállamisági kitétel életbe lépése akár két évet is csúszhat a mostani megállapodás értelmében, ami »óriási győzelem Orbán számára«, hiszen ez könnyen azt jelentheti, hogy a jogállamisági kitétel »csak a 2022-es választások után lép majd életbe«.

‼Magyarra lefordítva: Soros György elégedetlen a magyarországi és az európai baloldal teljesítményével, akik nem tudták teljesíteni az amerikai spekuláns elvárásait...”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 83 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
fatman
2020. december 12. 14:39
"valójában nem a német soros elnökség rakta össze a jogállamisági mechanizmus alkalmazását beszűkítő 4 oldalas magyarázó európai tanácsi szöveget, hanem inkább a magyar és a lengyel kormány diktálta és ezt erősítette meg egy pénteki interjújában maga Jaroslaw Kaczyski lengyel kormányfő-helyettes is. Ez a külvilág számára egészen más megvilágításba helyezi a vétóvita végső kifutását" https://www.portfolio.hu/unios.. én mondtam az első pillanatban, h Merkel feladta... nem engedhette meg, h ne legyen megegyezés a "soros" német elnökség idején... és az első hír is hogy szólt? Lo és MO feladta a vétót... ezt a látszatot kellett kelteni, h a soroskurvák, mint a Rutte bekajálják... Gyuri bácsi persze tudta miről van szó, ki is borult a vén fasz... :)))
egyvilág
2020. december 11. 20:45
A EU-s jogállamisági vita lényeglátó elemzése: https://egyvilag.hu/index.shtml#movseu Azóta történt már a "kompromiusszum" - és elég jól bejött az írás jóslata.
Bokros Birka
2020. december 11. 19:29
Náci kollaboráns ezt beszoptad! :D
nempolitizálok
2020. december 11. 15:37
Ez a Soros olyan a ballibsiknek mint annak idején Lenin. Röhejes, hogy a libsi veri a nyálát mekkora demokrata, itt pedig diktatúra, miközben teljesen természetes számára, hogy mindent Merkel és Soros tárgyal le. Magyar belügyeket is. Mert az, hogy kik jöhetne be, az BELÜGY. Persze az már nem természetes, ha egy kis ország miniszterelnöke nem megy bele fenti kettő megállapodásába.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!