Orbán élet-halál harcot hirdetett Brüsszel ellen

2020. december 10. 21:00

Aztán jött a Szájer-botrány, és a Kedves Vezető szíve hirtelen meglágyult.

2020. december 10. 21:00
Jakab Péter
Jakab Péter
Facebook

„Orbán élet-halál harcot hirdetett Brüsszel ellen, amiért egyáltalán felvetették a jogállamiságot, mint feltételt. Jött a vétó, az EU megbénítására tett kísérlet, jött a több hónapos küzdelem ígérete, ahol nem lehet kompromisszumot kötni, mert nem vagyunk hülyék – mondta a miniszterelnök, sőt már azt is belengette nagy mellénnyel, hogy jobb az unión kívül, mint belül. Aztán jött a Szájer-botrány, és a Kedves Vezető szíve hirtelen meglágyult. Alig több mint egy hét elteltével, már nem akart hónapokig harcolni, már nem akarta eltörölni a jogállamiságot, mint feltételt, megelégedett azzal, ha egy kicsit később kezdik el élesben alkalmazni. Hirtelen kompromisszumot is lehetett kötni Brüsszellel.

Az okos ember ezt persze megteszi önként, mert tudja, hogy egy közösség csak kompromisszumok mentén működhet hatékonyan. A butának ehhez a felismeréshez kell egy pofon. Orbán kapott is egy akkorát, hogy az eresz adta a másikat. Aztán Brüsszelben csend lett. Már nincs vétó, nincs küzdelem, marad a jogállamiság, mint feltétel, amit vagy számonkérnek majd rajtunk vagy nem. Persze itthon majd fújják a győzelmi kürtöt, hátha elnyomja a pofon csattanását, az eresz nyikorgását. Pedig jobb lenne csendben maradniuk itthon is, és tanulni a pofonból. Különben jön majd az újabb.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 157 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
teljesenertelmetlen
2020. december 11. 13:44
:)))))))))))))))))))))))))))))))) És ez az ember egy párt vezetője???????? A sarki kocsmában jobban képben vannak a nagypolitikával kapcsolatban, mint ez a hülye.
Vizi369
2020. december 11. 11:51
Jakab, szánalmas erőlködésed céltalan és hiába való, mint Te magad, senki vagy, senki maradsz.
hátakkor
2020. december 11. 10:52
Jákob jó helyen van Dobrev Klein kebelén.
egripeti77
2020. december 11. 10:43
"Kedves Vezető" te lennél, ha egyszer hatalmat kapnál. Szerencsére ez még az ellenzéki oldalon sem fordulhat elő, hiszen még ott is tisztában vannak a képességeiddel (azok teljes hiányával). Inkább Donáth Anna vagy Fegyőr! Mellesleg valami titkos vonzalmad lehet a miniszterelnökhöz, mert nem tudsz tőle elszakadni. A látens melegség nem bűn...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!