Ilyenné lett a városunk

2020. december 27. 08:03

Mindez merőben értelmetlen, fájóan ízléstelen és esztelen pénzpazarlás, amivel kizárólag a baráti építő cégek járnak jól.

2020. december 27. 08:03
N. Kósa Judit
Népszava

És persze nem lehet majd csak úgy bemenni az ismét Kúriává váló Néprajzi Múzeumba sem, s miközben a Magyar Rádió épülettömbje lehetett volna a Nemzeti Múzeumé is, végül – hozzászólás van pajtások, nincs pajtások, köszönöm pajtások – a Pázmány Egyetem kapta meg. A rettenetes pénzekért felhúzott Duna Arénában földi halandó inkább ne úszkáljon, a Karmelita irodaház környékén lakók pedig ne parkolgassanak, mert elveszik a helyet a Várba fölrendeltektől.

Nem ismételnénk el a számokat, hogy nem pusztán az elmúlt években, hanem konkrétan az idei, járvány és gazdasági válság sújtotta esztendőben is mennyi pénz jutott arra a mindnyájunkéból, hogy Orbán Viktor visszaalakítsa a vári kulturális negyedet egy sodródó ország nagyságról szőtt álmait téglába és gipszbe öntő, mérsékelten ízléses kulisszává. Van már neki ott egy kisebb irodája – albérletben kiadva a köztársasági elnöknek –, meg egy jó nagy, újabb; áll már a Királyi Lovarda és a Főőrség, épül a Pénzügyminisztérium és a palota déli szárnya; nemsokára kezdik újraépíteni a Vörös Kereszt egykori székházát, és már tervezik a brutális tömegű József főhercegi palotát is a nyugati várfalra.

Mindez merőben értelmetlen, fájóan ízléstelen és esztelen pénzpazarlás, amivel kizárólag a baráti építő cégek járnak jól. És persze most még csak a Színház utcát zárják le, ha feltűnik a Karmelita környékén egy újságíró a kamerájával. De bármikor fejleszthetik a módszert. Hiszen látják, hogy az eddigieket is lenyeltük, már mindenbe beleszoktunk.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 157 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
linkeloe
2020. december 28. 08:32
Húzz ki a szoborparkba!
Bokros Birka
2020. december 27. 23:53
Hát már azt hittem a Buszman kerül terítékre Tütő tata, nem létező busz bérleményei, de hát a kommunista sarj nem cáfolja meg magát, igazi nyóckeres proletár!
Ubulka57
2020. december 27. 21:16
Anyja neve: Kósáné Kovács Magda, tehát független és objektív.
profalfoldy
2020. december 27. 20:39
Juditka! Ha magukon múlna, még mindig vályogházban, döngölt padlós de udvari közös budival rendelkező házakban laknánk a Sár utcában. Más:a Karmelita kolostor a miniszterelnök rezidenciája. Nem lesz mindig miniszterelnök. Dobrev Klára biztosan jól érezné benne magát. Majd a következőé. Áder sem lesz mindig államelnök, rezidenciája az utódjáé lesz, mondjuk Márky-Zaj úré, elfér benne az összes gyermekével és a hírbe hozott szülésznővel. Állandóan azon sírnak, hány ember vesztette el a munkáját. Ha felhagynának a pénzkidobással, újabb százezrek maradnának munka nélkül. Hát várjanak 2022-ig és akkor, ha sikerül, lehet rombolni, elhanyagolni, kiárúsítani az Orbán-Tarlós által megvalósított csodákat, a Ligetet, a Lovardát, a 4.metrót, a hidakat, a Levéltárat, autópályákat, vízműveket, gázműveket és így tovább. Zorba a görög:Micsoda összeomlás!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!