Ahol nincs felelősség: királyok, elnökök és régensek

2020. december 28. 16:42

A nyugati világ vezető hatalma polgárháború fele sodródik.

2020. december 28. 16:42
hllndr
Kontra

„Ezért nem nyúlt például Bill Clinton vagy Obama a fegyverekhez. Tudták, hogy van 50 millió keményvonalas republikánus, akik számára ez abszolút Rubicon, amelynek az átlépése polgárháborút jelenthet. És ez az ő felelősségük lenne. (Régebben Svájcban az volt a szokás, hogy ha egy férfi házasodni akart, be kellett mutatni a jövendőbeli apósának, hogy rendelkezik a két legfontosabb dologgal, amellyel egy felnőtt férfinak kell: van egy Bibliája és van egy puskája. A hardcore kálvinista kultúrák egyszerűen ilyenek. Nem kell őket megérteni, csak elfogadni ilyennek.) Na, ez nem lesz. Aki csak a »személyzet« tagja, aki csak odateszi a papírt, hogy az Elnök Úr majd eldönti, annak van kifogása a saját lelkiismerete előtt, hogy ő, hát ő csak egy javaslatot tett, miért lenne ő felelős, hát nem is ő írta alá, csak ötletelt... De persze ez még csak a kisebbik rossz, mert mindezzel együtt még mindig az az 50 millió keményvonalas republikánus az, akiknek az olyasmi, hogy törvény meg rend, jelentenek valamit. Ott vannak viszont a fehér antifák és fekete béelemesek, akiknek nem. Ők majd most ugye szépen lenyugszanak, hogy a Drumpfhitler végre nem elnök. Aha. Vagy nem. Vagy éppen felbátorodnak, mert gyengeséget észlelnek. És ehhez olyan elnök kellene, nem baj, ha Demokrata, de olyan Demokrata, mint Bill Clinton, aki a kezében tartja a gyeplőt és nemet mond, felhatalmazza a rendőröket, hogy rendet tegyenek. Mert személyes felelőssége van.

Aki szegény meszes Joe elé teszi a papírt, ami például még kevesebb lehetőséget ad a rendőröknek a rendcsinálásra, az névtelen figura, nincs felelőssége.

Tehát fel fognak bátorodni. Emlékszünk a történelemből kiskorú vagy gyengeelméjű királyokra, akik helyett régensek uralkodtak? Ritkán működött. A nyugati világ vezető hatalma polgárháború fele sodródik. Az Elnök lehetne az, aki megállíthatná. És gyakorlatilag nem lesz Elnök.  De... hogyan jutottak idáig? Hogyan utasíthatta el Trump  keresetét az a Legfelsőbb Bíróság, ahol a kilencből három az ő embere és kettő régi konzervatív motoros? (Folyt. köv.)”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agnieszka
2020. december 29. 08:51
Kiváncsian várom a folytatást, bár nem nagyon hiszem, h. valóban fenyegetne polgárháború. Ez a választás mindennek a legalja volt, nagyok a problémák, de ez még egy darabig elmegy. Mindenesetre, az adósság csak rossz lehet és akinek esze van és teheti, fegyverkezik, ami a tudomány mai állását tekintve nem tűnik reményt keltőnek, csak a vissza tartó erő az, ami értékelhető, a végkifejletet kevesen élveznék. A közösségi médiát kéne valahogy kiiktatni, úgy látom, több rosszat hozott, mint jót, pedig itt üldögélek én is, nem keveset. Vszg. jobban járnék, persze, mással, annyi minden értelmesebbet lehetne csinálni, de ez könnyebb és mindig érdekeltek a közügyek és közgondolkodás.
kulakman
2020. december 29. 05:32
Sok olyan ország polgára aki minket azzal vádol ,hogy nem vagyunk demokraták meg diktatúra vagyunk , nos ők alattvalók egy királyságban! Ugyan már!
zara
2020. december 29. 00:46
BLM a választások után eltünt mert a szervezőknek nincs már rá szükségük... alkotmánymodósitás meg nem egyszerü dolog... nem lesz itt semmi...max csőd a sok pénznyomtatástól...
szeekely
2020. december 28. 23:09
Mandi-bandi holgyek-urak, O:nok talan mind alusznak? A Kontra Megadja Gabor nemzeti radikalis eszme-kolto es barati korenek sajat, kulonbejaratu blogja. Gabor egy kulonleges szereplo, akinek folkeszultseget nehez lenne megkerdojelezni. Hasonlokeppen, megviselt miniszterelnokunk iranti elkotelezettseget is. A kiindulopont marpedig ez legyen: Amerika a kereszteny alapu patriota hagyomanyok orszaga. q.e.d.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!