A Nyugat politikai vaksága

2020. december 01. 10:15

A tények nem számítanak, ahogy nem számítottak a holodomor idején sem.

2020. december 01. 10:15
Surján László
Magyar Nemzet

„Hozzánk a kommunizmus keletről, szovjet importból érkezett. Pedig nyugati találmány, Brüsszelben született. »Kísértet járja be Európát – a kommunizmus kísértete«, írta Karl Marx a Kommunista kiáltványban. Pontosabb lett volna, ha Nyugat-Európát említi. Lenin vitte keletre azzal, hogy nem a legfejlettebb, hanem épp a legelmaradottabb országban döntötte meg a kapitalizmust. De a nyugat-európai szalonokban és egyetemeken keletkezett eszme már jóval 1917 előtt eljutott a munkástömegekhez, marxista pártokat hozott létre, majd egymással is vitázó áramlatokra bomlott. Lenin mozgalma úgy tűnt, mint ezek egyike. Vladimír Palko Jönnek az oroszlánok című könyvében a marxi gyökerű mozgalmakat egymás unokatestvéreinek tekinti, akik vetélkednek egymással, de mint jó unokatestvérek, ha van közös ellenség, összezárnak. A második világháború alatt – Adolf Hitler miatt – ez meg is történt.

Az első világháború utáni zavaros időkben a bolsevikok látszottak az unokatestvérek között a legsikeresebbnek. Szerte Európában létrejöttek az őket követő pártok, miközben a nyugat-európai marxizmusnak voltak saját pártjai, odaadó hívei, sajtója, értelmisége. Az orosz kommunistáknak viszont államuk volt, hadseregük és minden állami financiális forrásuk. Felnéztek rájuk. Moszkva lett a világkommunizmus fővárosa, és terjeszkedni akart. A XX. század első felében két nagy nyugat-európai »katolikus« országban is közel állt a győzelemhez. Spanyolországban ennek véres polgárháború vetett véget. Olaszországban az 1948-as választásokon a győzelmüket a kommunistaellenes erők rendkívüli összefogása hiúsította meg. A kommunista világforradalom elmaradt, de az eszme a modernség és a progresszió álruhájában tovább élt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szürkeSzarvas
2020. december 01. 13:40
A világhatalmi biboldó csoport immár 120 éve uralja a földi civilizácio fejlettebb részeit. Hol ilyen,hol olyan arcot öltve. A kommunista álarcukat nyiltan most nem használják-a libernyák,a zöld,és az "ujtipusu"(libernyák) "konzervativ" van napizenden. De-a lényeg-az elnyomásunk-ugyanaz.
Rugo
2020. december 01. 12:56
Valójában a kommunizmus és a nácizmus az unokatestvérek (különbség, hogy az egyik nemzetközi, másik nemzeti totalitárius eszme és mozgalom).
egripeti77
2020. december 01. 12:52
A király ma már nem csak meztelen, hanem csont és bőr..
PGuszti
2020. december 01. 11:39
Nagyon jó írás, érdemes az egészet elolvasni a Magyar Nemzetben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!