Politikai nyilatkozatot nyújt be a Mi Hazánk a kereszténység védelmében

2020. november 02. 17:37

Szent István tette hazánkat a keresztény Európa részévé, így kötelességünk ehhez méltónak lenni.

2020. november 02. 17:37
Dúró Dóra
Facebook

„Politikai nyilatkozatot nyújt be a Mi Hazánk a kereszténység védelmében

Templomban történt terrorista gyilkosság Franciaországban, templomok elleni támadás Lengyelországban, itthon pedig még a kereszt viselése miatt is támadja Müller Cecíliát egy »újságíró« – mindezen események és tendencia miatt a Mi Hazánk szerint időszerű, hogy a magyar Országgyűlés kinyilvánítsa elkötelezettségét a keresztény értékrend mellett, és szolidaritásáról biztosítsa az áldozatokat, illetve hozzátartozóikat, közösségüket, ezért politikai nyilatkozatot nyújtunk be a kereszténység védelmében.

A keresztény kultúra ezeréves államiságunk meghatározója, amely nemcsak a múltunk és a jelenünk része, de jövőnket is jelenti. Nemcsak Magyarország, hanem egész Európa létének alapja. Éppen mi, magyarok voltunk azok, akik az évszázadok során többször is az egész földrész védőbástyái voltunk. Elődeinkhez való hűség is megkívánja ezért az egyértelmű állásfoglalást azok mellett az értékek mellett, amelyekért ők az életüket is áldozták. Államalapítónk, Szent István tette hazánkat a keresztény Európa részévé, így kötelességünk ehhez méltónak lenni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robur
2020. november 03. 13:05
A nácik mióta szeretik a kereszténységet?
Robur
2020. november 03. 13:05
A nácik mióta szeretik a kereszténységet?
annamanna
2020. november 03. 10:07
Pont a szélsőjobboldali közösségben van annak izmos támogatottsága, hogy Magyarország romlását a kereszténység felvétele okozta, mert bezzeg a régijó pogányság sokkal jobb lett volna... szóval ennek a javaslatnak szerintem lehet egyfajta belső ellenzéke a Mi Hazánkon belül.
Senye Péter
2020. november 02. 23:33
Európa mikor válik méltóvá ahhoz, aminek akkor részévé lettünk?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!