Miért nem számít, hogy mit ír Demeter Szilárd?

2020. november 30. 16:54

Nincs egy eredeti gondolata, mondata, szava sem.

2020. november 30. 16:54
Krusovszky Dénes
Magyar Narancs

„Merre tovább a gázkamrázás után?

Demeter Szilárd megírta, amit megírt, a maga szokásos semmitmondó, konzum szélsőjobboldali, nyúlfarknyi terjedelmében is szinte olvashatatlanul unalmas módján. Nincs egy eredeti gondolata, mondata, szava sem. Aki követi publicisztikai tevékenységét, annak ez nyilván nem meglepetés, aki most figyel fel rá, az meghökkenhet a gondolattalanság ilyen dimenzióján, néhány pillanatra, hiszen még efféle hatása is csak másodpercekig tart.

Az egyetlen releváns kérdés, kell-e foglalkoznunk vele, érdemel-e felháborodást, elkeseredést, dühös reakciót? A helyes válasz természetesen az lenne, hogy nem, nem érdemel sem figyelmet, sem dühöt, sem reakciót. Apró gond, hogy hősünk ugyanakkor mégis az úgynevezett magyar kulturális rendszer kiemelt helyzetű harcosa, számos intézmény vezetője, az irodalmi erőművé pöffeszteni vágyott Petőfi Irodalmi Múzeum sajnálatos főigazgatója, és még megannyi pozíció igyekvő halmozója. Meg még zenész is.

A főigazgató szeret erőseket mondani, írni, nyilatkozni, ezt az oldalát ismerjük már, inkább nem is soroljuk. Ezzel párhuzamosan nagyon szeret egyszerre lázadó, sőt, utcai harcos lenni, s közben a legzökkenőmentesebben belehelyezkedni minden mondatával, szavával, gesztusával abba a mainstream retorikába, ami a NER nyelve ma Magyarországon.

Teszi ezt nem csak azért, mert mint igazgatóvá kinevezése pillanatában bejelentette, százhúsz vagy még több százalékig orbánista, hanem azért, mert nincs neki saját mondanivalója. A kettő talán feltételezi is egymást, de biztos, hogy nem akadályozza.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rókabácsi
2020. december 01. 11:37
lehet, hogy ő is olyan zsidó mint jakab péter? önismeret nélküli?
VeJoLa
2020. december 01. 10:24
Szánalmas vagy, te unalmas, szervilis liberárja! Ha Demeter nem mondott volna semmit, pláne, ha unalmasan mondta volna, most nem nyáladznál itt, és nem próbálnád eltéríteni, eljelentékteleníteni, stílusában degradálni, amit mondott. Azt kérdezed, "Merre tovább a gázkamrázás után?" Ha rajtad múlik, előre, tovább a "gázkamrába"!
Vakfolt
2020. december 01. 08:50
Dínó kutyavese hosszasan elemzi a mondanivaló hiányát, közben fogalmazásában nincsen mondanivaló. Unalmas, ismétlődő, állításait nem alátámasztó puffogás, közben hozza a szokásos libernyák pöffeszkedést. Elment a hajó dzsínóka, szart sem érdekelsz!
Krupp Skya
2020. december 01. 07:07
Még a spanyol viaszt is én szartam, egy kicsit nagyobb rakást akartam. Ebből kelt ki a nagy Dolores Ibarúri, Nem tudni hogy férfi vagy női ivarú, ni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!