Jöjjenek az erős nők!

2020. november 25. 07:49

A magyar hatalom is akkor a leginkább tehetetlen, amikor nőkkel találkozik.

2020. november 25. 07:49
Gurmai Zita
Népszava

„Három nagyszerű nőre emlékszünk a nőkkel szembeni erőszak megszüntetésének világnapján, november 25-én. A Mirabal-nővérek 1960. november 25-én adták életüket a korrupt, elnyomó és gyilkos Trujillo-rezsim elleni harcukban. Rafael Trujillo bűntársai egyszerűen meggyilkolták őket.

A magyar hatalom is akkor a leginkább tehetetlen, amikor nőkkel találkozik. Legyen az Angela Merkel, legyenek azok véd- és dacszövetségre lépő országgyűlési képviselők, vagy a jogaikért harcoló magyar nők, az izzadságszagú Fidesz-politika is elveszíti a szokásos arcméretét. Nálunk nem gyilkolnak és nem bántalmaznak karhatalmilag nőket. De ne tévedjünk: ez csak fokozatok kérdése.

Az erőszak az erőszak, akkor is, ha szóbeli, akkor is, ha tettleges. És akkor is, ha cinkos. Nálunk a kormányzat nemcsak szóbeli erőszakban, hanem cinkosságban is utazik. Tudjuk, vétkesek közt cinkos, aki néma, és ennyire néma kormánya és kormánypártja ennek az országnak még nem volt. Hallgattak, amikor Tasó László azt üzente Szabó Tímea képviselőnek, hogy »mit pofázol bele, kisanyám?«. Hallgattak, amikor Varga István a szülést találta a nők elleni erőszak ellenszerének. Hallgattak, amikor Orbán Viktor kislányok meghágásáról danolászott. De hallgattak a fideszesek akkor is, amikor elszabadult Balogh József vak komondora, s mit tesz Isten, nyilván a fogával, a hajánál fogva rángatta »Terikét«.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 121 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
anna bolena
2020. november 25. 22:08
"Orbán Viktor kislányok meghágásáról danolászott" Zitus így értelmezi a közismert nótát. Éhes disznó makkal álmodik.
linkeloe
2020. november 25. 20:35
Az MSZP Marlene Ottey-ja... :-))))
monalisi
2020. november 25. 18:46
Bevallom csak a címent olvastam el, de ami egyből beugrott, hogy vannak a valódi nők és vannak a balliberális politikusnők. Javaslom az LMBTQ szervezetnek egy újabb gendertipus a balliberális nő felvételét a sorba. Magyar változata a parlamentben orditva hazudozik, amerikai változata emellett még szemenköpi a rendőrt, vagy lerugdossa az ártatlan járókelőt.
lendvaiildiko
2020. november 25. 18:19
Te, Vadai, Dobreva meg a hüje Bangóné???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!