Az elnökválasztás valódi győztese a második helyezett lesz

2020. november 05. 10:42

Mondhatott bármit Trump, egy relatíve jó obamai örökséggel volt alkalma birkózni.

2020. november 05. 10:42
Lakner Dávid
Magyar Hang

„Biden mellett ugyanazt hozza fel érvként hívei nagy része, mint korábban Hillary Clinton esetében: hogy a jelölt legalább nem Trump. Utóbbi rajongói pedig csatasorba állítják minden frusztrációjukat és önáltatásukat, éppúgy, mint négy évvel ezelőtt. Kétségkívül erős fegyvertény, hogy Biden nem Trump. Ahogy utóbbi esetében sem kevésbé, hogy az Egyesült Államok túlélte őt. Amennyi kétségbeesett indulattal várták tőle, hogy romba dönti az államokat, olyan hirtelen röppent el ez a négy év.

A világ közben kénytelen volt megismerni egy, a jelenlegi elnöknél milliószor fenyegetőbb veszélyt. A koronavírust aztán kampánytémává is tette mindkét jelölt. Trump azt hirdette, hogy az életnek mennie kell, nem szabad bezárkózni, Biden pedig, hogy ő hallgatna a tudósokra, és minden javasolt korlátozást megfontolna. Tudjuk jól, hogy ennek ellenére az amerikai demokrácia mégis csak olyan erős talapzaton áll, és van annyira sokszínű, hogy egyikük sem tudja vagy tudta egyeduralkodóként végigverni az akaratát.

A fékek és ellensúlyok, bármennyire is próbálja őket kiiktatni Trump, működnek. A végtelenül kiélezett verbális szembefeszülések pedig kisimulnak a valóság talaján. Az elmúlt négy év legszórakoztatóbb pillanatait adták azok a történetek, amik arról szóltak, hogyan próbálták kordában tartani Trumpot a legközvetlenebb kollégái. Ha Biden nyer, talán hallunk néhány jó sztorit arról is, hogyan igyekeznek őt egyáltalán ébren tartani.

Csak hát a világ és az Egyesült Államok jelenleg nincs épp a legszórakoztatóbb helyzetben. Mondhatott bármit Trump, egy relatíve jó obamai örökséggel volt alkalma birkózni. Ami viszont az Egyesült Államok 46. elnökére vár, abból szinte lehetetlen lesz jól kijönni.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Béna Géza
2020. november 06. 12:49
Obama egy potenciális tömeg gyilkos Hágában lenne a helye úgy ahogy a délszláv vezérekkel tették !!!!!!!!!!!!!!!!!
Megtalálta
2020. november 05. 19:34
A progresszív elmebaj képviselői Obama idején foglalták el az intézményrendszert. Jah, relatíve jó. Észak-koreánál biztos jobb.
civis72
2020. november 05. 18:58
"relatíve jó obamai örökség" ..anyád picsája...ha jó lett volna az öröksége akkor nem Trump nyeri a választást
tevevanegypupu
2020. november 05. 14:47
Hogy ez itt mekkora, de mekkora egy ökör, te jó ég..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!