Ki nyerte az első elnökjelölti vitát?

2020. október 01. 07:30

És számít-e ez egyáltalán?

2020. október 01. 07:30
Hajdú Tímea
Neokohn

„Egy egymás szavába vágós, kissé kaotikus vita zajlott le tegnap, amely véglegesen leleplezte, hogy a két jelölt ugyanolyan ember, mint bárki más. Az amerikai választások történetében mire a jelöltek eljutottak a vitákig, a választók jelentős része már pontosan tudta, hogy kire fog szavazni. Így ritkán volt valódi jelentősége a szerepléseknek. A keddi vita előtt a legnagyobb várakozás arra irányult, hogy a szavazók végre egy színpadon láthatják a két jelöltet.

Sem Trump, sem Biden nem nevezhető kiváló szónoknak: mindkettejük csapongó stílusban beszél, és gyakran mellőzik mind a pátoszt, mind a logikát. Biden a 2012-es alelnöki vita során megmutatta, hogy nem jó vitázó, a fiatal és kissé száraz Paul Ryannel szemben olyannak tűnt, mint a nyugdíjazás előtt álló professzor, akit bosszant a tanársegédjének fiatalsága.

Ami Donald Trumpot illeti ő a republikánus jelölti vitákon a rövid megszólalásokkor szórakoztató volt és ütős, miközben a többiek az ezerszer hallott politikai pontjaikat sorolták, de Hillary Clinton ellen már kevésbé szerepelt jól. Azonban szerencséjére a vitákon elsütött pár olyan beszólást, amire hetekkel később is emlékeztek az emberek, míg Clinton paneljeit rég elfelejtették. Mindezeket figyelembe véve sem az elvárások, sem a tét nem volt magas a vita előtt. Az amerikai média még gyanús időzítéssel gyorsan kidobott két sztorit: a The Atlantic arról jelentetett meg cikket, hogy Trump valójában lenézi az evangéliumi keresztény támogatóit, a The New York Times pedig nyilvánosságra hozta Trump adózásának részleteit.

A vita előtt felröppent a hír, hogy a Trump kampány próbálja rávenni a szervezőket, hogy legyen hallókészülék ellenőrzés, meg gyógyszer teszt, de ezekre a demokrata ellenfél természetesen csak legyintett.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
C.Dömötör
2020. október 01. 16:32
Nem értem, miért ír valaki egy cikket úgy, hogy nem tájékozódik? Biden igenis, egy nagyon jó szónok volt. Akkor is, ha mára csak a híre maradt. Az is világos, hogy nyilvánvalóan beteg. A demenciát azonban lehet bizonyos szerekkel befolyásolni, addig amíg véglegesen átveszi a hatalmat. Ilyen szempontból nem volt ostobaság Trump kérése a drogvizsgálatra. Biden jobban szerepelt az elvártnál, itt szerepet játszhatott izgatószerek alkalmazása, és állítólag valamilyen elektronikus készülék volt a balkezén. Ahogy a vita zajlott, az egy botrány. Én megnéztem még egyszer, és sok minden feltűnt, amit elsőre nem regisztráltam. A kommentátor cinkossága, ahogy Trumpra többször is rászólt, de Bidenre soha, ahogy Bidennel összenevetett, ez tényleg példa nélküli. Biden agresszivitása, tiszteletlensége, alpári közbeszólásai, a balos trend követése, ezzel az agg politikus lejáratta magát. Érdekes, hogy a mai európai újságok csak Trump hibáit sorolják, ellentétben a valóban független médiától. A további két vita kétséges, Pelosi leszeretné mondani, de az egy nagy hiba lenne. Az is világos, hogy mire megy ki a játék, Harrist a kiskapun az elnöki pozícióhoz juttatni, ami szabad választáson biztos, hogy nem lett volna elérhető. De az szörnyű következményekkel járna. Az egész világra.
Box Hill
2020. október 01. 16:24
Úgy pláne nincs értelme, hogy Biden súgógépet használt. Nyakig bedrótozva.
tango47
2020. október 01. 13:37
Trump legalább akar valamit. Szegény Biden pedig csak azt akarja, ha megválasztják, átadhassa valakinek a hatalmat.
furunkulus13
2020. október 01. 09:00
Szánalmasan borzasztó volt az egész roncsderby!! Szegény Amerika, ha ezek között kell választani!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!