Hungarikum

2020. október 28. 09:49

Remélem, komoly, mert viccnek kicsit durva lenne az, ami most zajlik az ukrán-magyar diplomáciai fronton.

2020. október 28. 09:49
Gál Mária
Népszava

„Remélem, komoly, mert viccnek kicsit durva lenne az, ami most zajlik az ukrán-magyar diplomáciai fronton. Ukrajna megtiltotta két magas rangú magyar tisztségviselő beutazását a helyhatósági választás alatt Kárpátalján folytatott »agitáció« miatt. Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter szerint az EBESZ megfigyelő misszióját már tájékoztatták a választásokba való magyar beavatkozás tényéről. Gyors reagálású miniszterünk, Szijjártó Péter, aki épp a magyar-algériai kétoldalú kapcsolatok ápolása céljából tartott a reptérre, felszállás előtt még szánt néhány szót az újabb diplomáciai viharra is.

Nyilván nem épp elegáns, a nemzetközi diplomáciában nem is szokványos a magyar eljárás, de mindenképpen megszokott már. Ilyesmire a többi szomszéd legfeljebb legyint és diplomatikusan fortyog magában. De lehet-e egyáltalán diplomatikus eljárást elvárni egy olyan országtól, amelynek külügyminisztériuma sincs? A belpolitikának és a gazdasági kapcsolatoknak alárendelt magyar külügy igazi hungarikum. A külügy a világon mindenhol másutt az elsőszámú kiemelt terület minden kormány számára. A magyar azonban hovatovább a hadügyminisztériummal fuzionálhat, hiszen már réges-rég nem tárgyal, hanem állandó harcot vív a szomszédokkal, az Európai Unióval, a nemzetközi intézményekkel, miközben ártatlanul csodálkozik és mélységesen felháborodik, ha hasonlóan harciasan szólnak vissza.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Volo
2020. október 28. 20:05
Mocsok kurva. Gusztustalan voltál, az is maradtál te rohadék magyar gyűlölő riheronygy! Megtagadád anyádat, szembe köpöd apádat, meg alázod a rokonaidat! Pfúj!
Búvár Kund
2020. október 28. 15:38
Hú ba+, akkor ezen logikaalapján az mi volt amikor vmi júniós nagyfejű az mszp-nek kampányolt az uniós választások előtt? Nem Tom azt minek minősítette az MSZP amikor a harcostárs nyomentum a román testvérpártjána kampányolt? A román belügykbe való beavatkozás? Ma már teljesen elfogadott amikor egy külfőldi pártvezető kampányol a hozzá hasonló értékeket képviselő párt mellett.. Sokkal nagyobb beavatkozásnak tartom amikor egy külföldi ngo avatkozik egy ország belügyeibe.. De úgy látszik a hölgynek ez nem számít, csak ha egy magyar kampányol a magyar párt oldalán...
zakar zoltán béla
2020. október 28. 15:05
UN
kortárs
2020. október 28. 14:32
A hingarofób baloldal megint magyarozott egy jót. Csak a szokásos, habár megszokni nehéz ezeket az antimagyarokat!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!