Győzelem előtt az ellenzék?

2020. október 04. 22:15

Minél nagyobb a válság, annál nagyobb az ellenzéki győzelem. Ilyen egyszerű ez. Vagy mégsem?

2020. október 04. 22:15
Nagy Attila Tibor
Nagy Attila Tibor
Magyar Hang

„Minden válság lehetőséget kínál a hatalom ellenzékének, és veszélyt jelent a hatalomnak. A kormányzás minden hibája felnagyítódik válsághelyzetekben, mert a kormányzati igazgatás működési zavarai még inkább láthatóvá válnak a lakosság számára. Nem véletlen, hogy a válságok sok kormányt, de olykor még politikai rendszert is el szoktak sodorni.

A 2008-as világgazdasági válság után nemcsak, hogy megbukott az akkori baloldali kormány, hanem 2010-től új politikai rendszer – a NER – kezdte meg működését. Most pedig ez a rendszer került legalább olyan kihívás elé a koronavírus-járvány és a nyomában járó gazdasági válság miatt, mint amilyen a 2008-as válság volt. Ráadásul már túl vagyunk a ciklus felén, és a válságkezelés – ez ma már látszik – akár 2022-ig , azaz a következő választásig is elhúzódhat.

Márpedig válság idején a hatalomnak nem könnyű népszerű intézkedéseket hoznia (inkább a lakosságot sújtó megszorítások a jellemzők), így az ellenzék ölébe hullhat a hatalom. A koronavírus-válság sajátossága, hogy nemcsak a növekvő munkanélküliség, szegénység, hanem az elhunytak miatti gyász, majd düh is az Orbán-rendszer ellen fordulhat. A hullahegyek nem jó ajánlólevelek egy hatalom számára az újraválasztásért folytatott küzdelmében. Ha válság van, ellenzéki győzelem is van. Minél nagyobb a válság, annál nagyobb az ellenzéki győzelem. Ilyen egyszerű ez. Vagy mégsem?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 117 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2020. október 06. 17:56
".. Ilyen egyszerű ez. Vagy mégsem?.." LÓFASZT A SEGGEDBE! VAGY MÉGSEM. INKÁBB A POFÁDBA BAZZDMEG. IZÉ...ECET..BABKARÓ....
rókabácsi
2020. október 06. 17:15
és jő a fekete leves! de mindenkinek hülyék!
Esvány
2020. október 06. 09:58
"Győzelem előtt az ellenzék?" Feltétlenül győzni fognak. Hogy aztán mikor, 2030-ban vagy 2050-ben, az már egy lényegtelen mellékkörülmény.
kaltran
2020. október 05. 22:35
Édes fiam! Okoska! Te lehelet fújtatással akarod belihgeni gólba a labdát. Ez nem foci így, hanem csak egy bolond kabaré. Az igaz, hogy nehéz időkben mindig könnyű rákenni a bajok okát azokra, akiknek egyáltalán hatalmukban áll védekezni. De azt remélhetőleg tömegek fogják észrevenni, hogy a kaput mindig arrébb hordozzátok béna csatársorotok kétballábas lövésénél, hogy gólt mímeljetek, noha a labda amúgy a stadionon túlra szállna.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!