Fideszes székelyek, szevasztok

2020. október 11. 07:55

Az erdélyi szavazók kezdik ledobni magukról a fideszes igát.

2020. október 11. 07:55
Gulyás Balázs
Magyar Hang

„Mennyivel konkrétabb viszont az a kár, amit az idei romániai önkormányzati választások alkalmával a Fidesz és Orbán Viktor okozott úgy az erdélyieknek, mint a nemzet egészének. Akkor például, amikor Székelyudvarhelyen az esélyes magyar jelöltet, a később kétharmados diadalt arató Gálfi Árpádot csak azért nem támogatták, mert az illető rossz viszonyt ápol a Fidesz futtatottjával. Vagy amikor lehazaárulózzák a Fideszhez egyébként mindig hű (ez legyen az ő baja) Tőkés László református püspököt, az 1989-es romániai forradalom hősét. Ő azért kapta meg ezt a bélyeget, mert szóvá merte tenni, hogy a Fidesz Erdélyben idén az éppen korábban általuk kifogásolt gyakorlat szellemében az »egy erdélyi magyar politikai párt« elvét érvényesíti, amikor azt mondja, hogy függetlenül annak esélyeitől csak RMDSZ-es jelöltet támogat. Annak az RMDSZ-nek a jelöltjeit, amelyet korábban a Fidesz és Orbán Viktor ott ütötte-verte, ahol érte.

Hogy aztán az abszurd odáig fajuljon, hogy az Országgyűlésben a jobbikos Balczó Zoltán védje meg egy azonnali kérdésben a fideszes Tőkés Lászlót a Fidesztől. Válaszában Potápi Árpád államtitkár megerősítette, hogy ők csak az RMDSZ-es jelölteket támogatják, függetlenül azok esélyeitől. Ugyanazt az elvet hangoztatják Erdélyben, mint az anyaországban: aki nem RMDSZ-es/fideszes jelöltre szavaz, az nemzetáruló. Úgy tűnik, az erdélyi szavazók kezdik ledobni magukról a fideszes igát, hiszen a vasárnapi választáson több helyütt a NER-es ajánlás ellenében szavaztak. Ahhoz, hogy ne csak az erdélyi fideszes fiókpárttá vált RMDSZ-ről, hanem magáról a Fideszről is leváljanak, alapfeltételként olyan anyaországi pártok szükségeltetnének, amelyek nem román (hovatovább magyargyűlölő múltú) jelöltek mellett kampányolnak.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 103 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2020. október 12. 01:43
Magyar Fing.
Flóramama
2020. október 11. 22:44
balázska! Ez most a kutyád képe vagy a tied?
Bűbájos Küsmödy
2020. október 11. 19:40
A "körteember" már csak tudja...
Lolka-Bolka
2020. október 11. 19:12
hazudsz zsirdiszno lineralNaci patkany ...................
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!