Az átállás három sarokköve

2020. október 12. 08:46

Nehezen tudnám elképzelni, hogy Orbán „jó karban van és marad”.

2020. október 12. 08:46
Tamás Pál
Népszava

„Minimális nyerési esélyeit vizsgálva sokfajta győzelmi forgatókönyvet kell hogy elképzeljen magának az aktuális ellenzék. Realistákat és fantasztikusakat. A nem legszebb, de legrealistább változatnak valószínűleg köze lesz majd a miniszterelnök fizikai és kommunikációs mozgástere kényszerű lelassulásához, bomlásához. Nehezen tudnám elképzelni, hogy Orbán »jó karban van és marad«, a mostani Fidesz-választók minősített többsége a következő időszakban mégis egyszerűen megunja, és elfordul tőle.
 
Persze el lehetne azt is képzelni, hogy Orbán úgy összezavarja a képet, hogy az eddigi törzsközönsége alapcsoportjai már nem értik őt, és a politikai tehetsége ellenére a Fidesz-vezetés valamekkora csoportjainak le kell őt adni a politikai ruhatárban. De egy ilyen esetben mi történne a politikai elitben? Utcai lázadásra vagy ellenzéki tömegek hisztériájára nem számítanék, de a rendszer ropogása jól hallható lenne. Különösen, ha valakik közben megadnák magukat. Gondolom, ez a mai Fidesz elit maximum egyharmada lehetne, onnan, ahol pillanatnyilag már nincsenek nagyon sokan a törzsgárdából. Meglehet, létezik egy Orbán-számtan, amely nem tűr meg a szárnyakon nagyon sok új vezetőt, mert akkor nem lehetne könnyen ellenőrizni az új fiúkat. De még így is kialakulhatnak olyan új szárnyak - esetleg bizonyos megyékben -, amely alakulatok leválaszthatóak, mert nekik még nincsenek új hűségeik vagy új kockázataik.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
litográfus
2020. október 13. 07:46
A kretének között is a leghülyébb vagy. Álmodik a nyomor.
Frick László Intézet
2020. október 13. 06:37
Ha Orbán ebben a pillanatban meghalna, attól még 2077-ben is ő lenne a hibás :D
Agnieszka
2020. október 12. 23:31
Ez a mániája, h. az emberek átállnak. Nem először fejti ki. Ilyen.
gondosmandarin
2020. október 12. 21:17
Tamás Pál, te utolsó xar.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!