Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Az állatok hozzájárulnak környezetünk egészségéhez

2020. október 04. 17:39

Nincs és nem is lesz helyhiány miatti altatás az Illatos úti ebrendészeti telepen.

2020. október 04. 17:39
Karácsony Gergely
Karácsony Gergely
Facebook

„1931-ben, egy firenzei környezetvédelmi konferencián merült fel először az Állatok Világnapjának gondolata. A választás Assisi Szent Ferenc halálának napjára, egyúttal emléknapjára, október 4-ére esett, mivel az állatok védőszentje már a 13. század elején azt hirdette, hogy mindent szeretnünk kell, ami körülvesz minket.     

Az azóta eltelt 89 év alatt számos jelentős előrelépés történt az állatok védelmében. Ma már jogszabályok is elismerik, ami számos állatszerető ember számára mindig is nyilvánvaló volt, hogy az állatok is érezni és szenvedni képes élőlények, és ezért megilleti őket a tisztességes bánásmód. Ugyanakkor a természetpusztítás, a sokféle, emberi szempontból »cuki«, lenyűgöző, vagy akár ijesztő, veszélyes és furcsa állat közös élőhelyének rombolása soha nem látott méreteket öltött, az emberi tevékenység által okozott nagy fajkihalási hullám jelenleg is zajlik.  

Budapest főpolgármestereként vállaltam, hogy megóvjuk a város élővilágát, segítjük a budapesti emberek és az állatok harmonikus együttélését. A zöldfelületek védelme és minőségük javításának érdekében tett számos intézkedés mellett állatvédelemért felelős megbízottat neveztem ki, hogy a Budapesti Állatvédelmi Chartában vállalt feladataink biztosan teljesüljenek. A velünk élő társállatok iránti fokozott felelősségünk jegyében egyeztetünk a civil állatvédőkkel, és már dolgozunk egy fővárosi ivartalanítási program keretein. 

Ismét szeretném megerősíteni, hogy akármit is nyilatkoznak fideszes önkormányzati képviselők, és bármi is jelenik meg a kormánypárti híroldalakon, továbbra sincs és nem is lesz helyhiány miatti altatás az Illatos úti ebrendészeti telepen. 

Az állatok nem csak érző, kommunikáló lények, de hozzájárulnak környezetünk egészségéhez és az emberi élet gazdagításához is, így életfeltételeiknek fenntartása és javítása a budapestiek közös ügye.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ipolypart
2020. október 05. 21:48
Abban azért biztos vagyok, hogy Karigeri sem tudta, hogy beletrafált.
Ipolypart
2020. október 05. 21:46
"Szlovénia fővárosa, Ljubljana 2015-ben létrehozta a BeePathNet hálózatot, mely a városi méhészet fontosságát hangsúlyozza. Több európai város is csatlakozott a projekthez, többek között Budapest 12. kerület Hegyvidék Önkormányzata is." Újabb tagozati eseményt tartott az ELTE TTK 2019. december 9-én a kari könyvtárban. Dr. Bíró Lóránt geológus a nagyvárosi méhészetről tartott előadást. A rendezvényt az Alumni Központ is támogatta. "A méhek egyfajta bioindikátorként működnek, így ahol vannak méhek, ott a környezet is megfelelő. Éppen ezért méhészkedni akár városokban is lehet. A városi szmog nincsen hatással a méhek nektárjára, ezért nyugat-európai városokban már előszeretettel telepítenek kaptárakat múzeumok, templomok vagy hotelek tetejére. Ez persze nagy média figyelmet kelt, de a környezeti nevelés szempontjából is hasznos. Az előadáson az is kiderült, hogy érdemes inkább mézet használni cukor helyett, mert a cukor mellett rengeteg aminosavat, antibakteriális hatású peroxidot és vitamint is tartalmaz. " Nem volt se az egyik se a másik "propagandista" társaságban senki, aki vette volna a fáradtságot és utána jár a témának.
szodabár
2020. október 05. 14:47
A halal és kóservágás nem zavarja az elvtársakat? A legnagyobb állatkínzás ugyanis.
pumuklik
2020. október 05. 08:32
Faszbukgeri is hozzájárul a környezetünk egészségéhez?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!