Találós kérdés (Egy valós eset alapján)

2020. szeptember 10. 14:43

Senki nem került karanténba, senkit nem vizsgáltak meg. A művelődési ház minden programja elmarad.

2020. szeptember 10. 14:43
Grecsó Krisztián
Facebook

„Aladár egy pest melletti, szerethető kisvárosban él, agglomeráció, harmadik osztályos és közepes tanuló, rajongva szereti a mamája, ezért még a múlt héten is voltak a Balatonnál, nagy volt a tömeg, de a lángos finom, és mivel Alika alig várta már az iskolát, akkurátusan készültek rá, mindent bevásároltak, jártak az egyik pesti Pláza papír- és ruhaboltjaiban, nagy volt a tömeg, de vettek táskát, farmert és kabátot, sőt, a piacon is jártak, nagy volt a tömeg, de édes a barack, és mivel Ali imád úszni, a városi uszodában is edzett, nagy volt a tömeg, de jutott egy közepesen zsúfolt sáv. A szomszéd Imike születésnapi partija is remekül sikerült, sokan eljöttek. És végre az iskola is elkezdődött, nem online, hanem a valós élet.

Alit »szúrópróbaszerűen« kiválasztották a hatóságok, és berendelték Covid-tesztre. Nagy volt a tömeg, sokáig várakoztak a rendelőben, és egy hét múlva, Aliék éppen hamburgerezni voltak, sokan voltak, de szaftos a hús, csörgött a telefon, hogy sajnos pozitív. Ali szomorú volt, mert semmi tünete, és most két hétig otthon kell unatkoznia.

KÉRDÉS: Milyen intézményt zártak be Ali pozitív tesztje után a hatóságok?

VÁLASZ: fejjel lefelé, persze, hogy nehezebb legyen elolvasni: a helyi művelődési házat. Annak udvarán ugyanis, a szabad levegőn, Ali harmincnégy percet töltött. Nem sokan jöttek el a néptáncpróbára, de jó volt a hangulat, népi játékokat játszottak, majd anya jött és kézfertőtlenítés után hazamentek.

CSATTANÓ NINCS? Ahogy Ali az életét éli, élte, és idejének 99%-ában tartózkodott, vizsgálat sem volt. Senki nem került karanténba, senkit nem vizsgáltak meg. A művelődési ház minden programja elmarad.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Onurisz
2020. szeptember 11. 18:13
Mert hogy kéne a dolgoknak működnie? Elkapta a vírust, de "semmi tünete". Egy ártalmatlan sz.rság miatt rinyál a világ már közel egy éve. Egy szokásos influenza-vírustól mindenki beteg szokott lenni, aki elkapja. A krónikus betegek meg szoktak halni a szövődményeitől, talán még ennél is nagyobb arányban. (Nyilván nem véletlen, hogy ezeket az adatokat nem ismerjük egy éve.) És még soha nem közölte a sajtó a betegeket név szerint és nem követte a gyógyulásukat napról napra. Megőrült mindenki. Az egész egyedül azoknak jó, akik a mesterségesen okozott gazdasági válság miatt hiteleket nyújtanak. Hagyjuk már békén egymást! Mindenki élje az életét szabadon és döntse el, hogy mennyire fél és milyen óvintézkedéseket tesz. És tessék kinyitni a művelődési házakat!
Szőke Ciklon
2020. szeptember 11. 12:22
Megnéztem a kígyófészekben ennek a féregnek, az szfe-ről tartott beszélgetését, Rónaival nagy egyetértésben végig hazudták azt. Az általuk elmondottakkal szemben, a diákok nem KÉRTEK semmit, ők KÖVETELŐZTEK! Na, így kell félrevezetni a nézőket, és hősnek beállítani az anarchistákat.
catalina9
2020. szeptember 11. 07:59
Grecsó elvtárs a libsi mételybrigád megbecsült harcosa, hervaszt.
tevevanegypupu
2020. szeptember 11. 07:00
Azt hinné az ember, hogy Grecsó megpróbál új lappal indulni a közéletben is..de nem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!