Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia
Szerbia
21:002024. június 16.
Anglia

NYÍLT LEVÉL RÁTÓTI ZOLTÁNNAK

2020. szeptember 02. 17:07

A barátomnak írok, mert mélyen hiszem, hogy nem érted, hogy mibe kerültél, és nem tudod, hogy mit képviselsz.

2020. szeptember 02. 17:07
Alföldi Róbert
Facebook

„Kedves Zoli!

Neked írok, Téged kérdezlek, mert Téged ismerlek az SzFE alapítványi kuratóriumából, illetve azért is, mert nagyon fontos ember vagy a szakmai életemben, mondhatnám azt is, hogy szakmai barátomnak tartalak. Ami hát egy marhaság, a barátomnak tartalak, mert nagyon fontos előadásokat csináltunk együtt anno a megboldogult Budapesti Kamaraszínházban. Olyan előadásokat, amik meghatározták az életemet.

Olyan előadást – A velencei kalmárt –, ahol először ismert el a szakmám rendezőnek. Tehát hiába teltek el évtizedek, hiába történnek olyan dolgok, amiken csak ámulok és bámulok, hiába kerültünk két külön térfélre – még a kifejezés is ijesztő –, én akkor is barátomnak tartalak, mert sokat köszönhetek Neked, és mert ugyanolyan bizalmat, nyitottságot, és szövetséget kaptam tőled a munkáink során, mint a Stohltól vagy László Zsolttól. Szóval a barátomnak írok, mert mélyen hiszem, hogy nem érted, hogy mibe kerültél, és nem tudod, hogy mit képviselsz, nem tudod, hogy milyen sok múlik, múlna rajtad.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 160 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rugo
2020. szeptember 05. 16:12
Tényleg sajnálom, hogy ezt írom, de egy Konrád György nevű zsidó jut eszembe erről a levélről, amikor nyilvánosan szemére vetette Csurka Istvánnak, hogy nem tudja mibe keveredett. A zsidó mentalitás örök.
matykox
2020. szeptember 04. 20:23
Ez az unterföldi egy igazi szar. Ugyanaz a kategória, mint Camus igazi hazugjai.
egy genetikusanalattvaló
2020. szeptember 04. 18:18
"mélyen hiszem, hogy nem érted, hogy mibe kerültél, és nem tudod, hogy mit képviselsz." Ez burkolt lehülyézése a "barátjának". Miért ne tudná Rátóti Zoltán, hogy mit képvisel? Csak azért mert ő nem a primitív, útszéli politizálást tolja színháznak nevezve, mint Alföldi, hogy a proli is értse?
Vakfolt
2020. szeptember 04. 13:28
"hiába kerültünk két külön térfélre" Az ilyesmi nem csak úgy lesz, azért az ember keményen megdolgozik, ha valaha is egy térfélen voltatok, akkor ki küzdötte magát oppozícióba?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!