Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

NYÍLT LEVÉL RÁTÓTI ZOLTÁNNAK

2020. szeptember 02. 17:07

A barátomnak írok, mert mélyen hiszem, hogy nem érted, hogy mibe kerültél, és nem tudod, hogy mit képviselsz.

2020. szeptember 02. 17:07
Alföldi Róbert
Facebook

„Kedves Zoli!

Neked írok, Téged kérdezlek, mert Téged ismerlek az SzFE alapítványi kuratóriumából, illetve azért is, mert nagyon fontos ember vagy a szakmai életemben, mondhatnám azt is, hogy szakmai barátomnak tartalak. Ami hát egy marhaság, a barátomnak tartalak, mert nagyon fontos előadásokat csináltunk együtt anno a megboldogult Budapesti Kamaraszínházban. Olyan előadásokat, amik meghatározták az életemet.

Olyan előadást – A velencei kalmárt –, ahol először ismert el a szakmám rendezőnek. Tehát hiába teltek el évtizedek, hiába történnek olyan dolgok, amiken csak ámulok és bámulok, hiába kerültünk két külön térfélre – még a kifejezés is ijesztő –, én akkor is barátomnak tartalak, mert sokat köszönhetek Neked, és mert ugyanolyan bizalmat, nyitottságot, és szövetséget kaptam tőled a munkáink során, mint a Stohltól vagy László Zsolttól. Szóval a barátomnak írok, mert mélyen hiszem, hogy nem érted, hogy mibe kerültél, és nem tudod, hogy mit képviselsz, nem tudod, hogy milyen sok múlik, múlna rajtad.”

Töltődjön fel a Mandinerrel!
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 160 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rugo
2020. szeptember 05. 16:12
Tényleg sajnálom, hogy ezt írom, de egy Konrád György nevű zsidó jut eszembe erről a levélről, amikor nyilvánosan szemére vetette Csurka Istvánnak, hogy nem tudja mibe keveredett. A zsidó mentalitás örök.
matykox
2020. szeptember 04. 20:23
Ez az unterföldi egy igazi szar. Ugyanaz a kategória, mint Camus igazi hazugjai.
egy genetikusanalattvaló
2020. szeptember 04. 18:18
"mélyen hiszem, hogy nem érted, hogy mibe kerültél, és nem tudod, hogy mit képviselsz." Ez burkolt lehülyézése a "barátjának". Miért ne tudná Rátóti Zoltán, hogy mit képvisel? Csak azért mert ő nem a primitív, útszéli politizálást tolja színháznak nevezve, mint Alföldi, hogy a proli is értse?
Vakfolt
2020. szeptember 04. 13:28
"hiába kerültünk két külön térfélre" Az ilyesmi nem csak úgy lesz, azért az ember keményen megdolgozik, ha valaha is egy térfélen voltatok, akkor ki küzdötte magát oppozícióba?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!