Járókeretes antiszemitizmus

2020. szeptember 17. 07:32

A nacionalizmus összefüggött a zsidóság elleni politikai uszítással, és súlyosan kompromittálódott a holokauszttal.

2020. szeptember 17. 07:32
Pelle János
Neokohn

„Nem hiszem, hogy a mai magyar fiatalok különösebben érdeklődnének a száz évvel ezelőtti, mindmáig sokkoló trianoni béke „zsidó vonatkozásai” iránt, mint ahogy az sem foglalkoztatja őket, hogy a Nyugat »kis zsidó lap« volt-e vagy sem. A Raffay Ernő vagy Takaró Mihály kitüntetése körül kitört felháborodás mindenekelőtt arra jó, hogy az ilyen témák iránt érdeklődő nyugdíjasokban tudatosítsa, »hol a helyük«.

Figyelemre méltó esszét közölt a Magyar Hang című hetilap szeptember 10-i száma, Kovács Tibor tollából. Címe: »Járókeretes nacionalizmus: így lett politikai termék a reformkor eszméje«. Azok számára, akik nem olvasták, ismertetem az írás gondolatmenetét, és igyekszem kiterjeszteni az antiszemitizmusra is.

Eljárásomat megalapozottnak gondolom, ugyanis a nacionalizmus, különösképpen szélsőséges megnyilvánulásaiban, a huszadik században vitathatatlanul összefüggött a zsidóság elleni politikai uszítással, és súlyosan kompromittálódott a holokauszttal. Elég, ha megemlítem, hogy a Harmadik Birodalom az 1935-ben elfogadott nürnbergi törvényekkel a német zsidókat megfosztotta az állampolgárságuktól, s például a Hitler védnöksége alatt megalakult szélsőségesen nacionalista, új nemzetállamokban, mint Tiso Szlovákiájában, vagy az usztasa Horvátországban a zsidók már meg sem kapták azt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Box Hill
2020. szeptember 17. 13:38
Ezer nem-zsidó élete sem ér annyit, mint egy zsidó ujjkörme. A ne ölj! isteni parancsolat csak a zsidók életére vonatkozik. (Dov Lior főrabbi, Kiryat Arba, foreignpolicy.com, April, 2008.) Nesze neked járókeret.
hakos
2020. szeptember 17. 13:19
Nyilván Hitlerrel a vegetarianizmus is kompromittálódott. Aki ma vegetáriánus, az látens antiszemita. Megy ez, ha akarjuk.... :)
Bokros Birka
2020. szeptember 17. 12:23
Már a cionista elkülönülő, mások kultúráját semmibe vevő talmudistákra tetszett gondolni. Akik az aranyborjú öntés művészete után nem vehetnek át más népek kultúrájából és szokásából semmit, beilleszkedni nem képesek a befogadó társadalomba. Emlékezzünk Saul király és családjának trónfosztására, aki az elfoglalt területen nem irtott ki mindenkit és ezért menni kellett neki, Így lett Dávid a parittyás a király. Érdekes egy szemlélet, betolakodik majd kitúr mindenkit a hatalomból és beül a helyére (az Ő hozott kultúráját erőlteti a többségre, melyet egyiptomi rabszolgaként lopta (a rabszolga felvigyázó fehér hunoktól és írta át saját képére). Aztán a legnagyobb büntetést azok kapják, akik ennek ellenére mégis csak beilleszkedtek nem talmudisták, hanem Tóra hitűek. Na kérem ezeken az embereken mások általi végrehajtott műveletet nevezzük holokausztnak vagy eredetiben holokosztnak (égő áldozat). Az oltáron áldozati állat értéktelen részének elégetését jelenti.
KannibálTatárÚr
2020. szeptember 17. 10:48
Ez óriási felfedezés: a nacionalisták zsidóellenesek. A holokauszt viszont nem a nacionalisták tevékenységének a következménye, hanem Hitler és szűk hatalmi körének tevékenységének. A nácik túlnyomó többsége sem tudott a holokausztról.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!