Gyűlöletkeltő történelmi hősök?

2020. szeptember 14. 08:15

Talány, miért lesz ideges liberális honfitársaink egy része, ha magyar katonát pillant meg.

2020. szeptember 14. 08:15
Bán János
Magyar Nemzet

„Hálásak lehetünk az Alapjogokért Központ néhány perces kisfilmjéért, mely az Igazság, erő, felemelkedés címen vonult be a köztudatba és váltott ki hatalmas vitát. Hálásak lehetünk, egyrészt azért, mert látványosan, szépen vitt filmre valami olyasmit, amit az utóbbi évtizedekben nem igazán volt trendi megfogalmazni: mégpedig azt, hogy siránkozás és csodavárás helyett elsősorban magunkra számíthatunk, ha sorsunk felvirágoztatásáról van szó, és azt, hogy olyan nemzet vagyunk, amely eddig is betöltötte történelmi hivatását, és ezután is be fogja tölteni.

És hálásak lehetünk azért is, mert kiprovokálta a »másik oldal« hörgésbe fulladó, unásig ismert érveinek teljes arzenálját. Legalább tudjuk, hogyan gondolkodnak azokról a kérdésekről, melyek megjelennek a filmben: hazaszeretetről, a haza megvédéséről, küzdésről, soha fel nem adásról, történelmi csúcspontokról és mélypontokról. Finoman fogalmazva: minden jel arra mutat, hogy liberális honfitársaink közül nincsenek kevesen, akik heveny hidegrázást kapnak ezen témáktól. De mielőtt ennek boncolgatásába belemennénk, néhány mondatban idézzük fel, mi látható a filmben. Nemzeti történelmünk kiemelkedő jelenetei közül felvillan néhány képsor ere­jéig a vérszerződést kötő hét honfoglaló vezér, Vajk megkeresztelése, a tatárjárás, Hunyadi János és Kapisztrán atya nándorfehérvári diadala, a Rákóczi-szabadságharc, Petőfi március 15-i Nemzeti dala, a világosi fegyverletétel tragédiája, az első világháborús bakák önfeláldozó rohama és az ’56-os pesti srácok halálmegvető bátorsága. És egy üzenet: a jövő történelmének megírása az ifjú nemzedékek kezében van, és eleink küzdelmei arra köteleznek minket, hogy mi is megtegyük a magunkét, háborúban, békében, minden képességünk és tehetségünk szerint azért, hogy közösen virágoztassuk fel ismét a Kárpát-medencét.

Szó, ami szó, tényleg »vérlázító« üzenet…”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Valodi
2020. szeptember 15. 01:09
'az első világháborús bakák önfeláldozó rohama' - nosza, rajta, keresztény Nemzetthy fideszfiúk!! Már Fekete István megírta 1938-ban, Zsellérek c. könyvében a Haza kívánságát: - Adjatok neki földet, hogy ... egy kicsit könnyebb és sokkal emberibb élete legyen. Egyszóval, adjátok meg neki azt a könnyen megadható jólétet, ami megnyitja előtte e távlatokat, hogy ne csak a maga barázdájáig, faluja széléig, hanem az ország határáig lásson. - Nem megy ez máról holnapra... - Ezt mondják már pár száz éve. De hát az Istenért, induljunk már el egyszer! Ki tudja, milyen viharok lógnak a levegőben, ki tudja, mikor kellene megint félmillió paraszt, félmillió szuronyos, puskás paraszt, aki most már tudná, miért harcol... A NATO zsoldoskatona, meg a Mezort gazda, meg a Bonafarm gazda, meg a Helmuth Gsuk gazda nemigen fogja a Hazát nekünk, magyaroknak megvédeni!
mucsay
2020. szeptember 14. 17:05
nincs abban semmi talány.
Vakfolt
2020. szeptember 14. 15:13
Az atv ÖT műsora szépen lehozta, hogy mit hiányoltak. A vereségeket meg a holokausztot. Így néztem hülyén, hogy mi? Mi van? És nem vicc, ezek a faszfejek komolyan gondolják, hogy a jövő történelmét egy magyar, a holokauszt (amiért nem vagyunk felelősek) meg a katonai vereségek fényében próbálja meg megtervezni. Nem betonnal fával meg acéllal, nem, hamuval porral meg könnyekkel. Ú, de nem lennék libbant. Faszom se akar örökké a sarokban sírni, hogy majd mentsen má meg valaki.
Európai téridő
2020. szeptember 14. 11:50
Ezek nem liberálisok, hanem internáci hülyelvtársak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!