A legsötétebb kontraszelekció időszaka következik

2020. szeptember 03. 07:55

A diktatúra nem tűri a személyes önállóságot, függetlenséget, nem tűri a gondolat szabadságát sem.

2020. szeptember 03. 07:55
Janisch Attila
Magyar Narancs

„Az egyes embert a lojalitás rabszolgaságába kényszeríti, a szabad gondolatot pedig némaságra kárhoztatja. És ahogy erősödik az egyszemélyi önkényből kifejlődő diktatúra, úgy lesz egyre gátlástalanabb a szabadság és a függetlenség ellen folytatott küzdelemben, és vet be egyre durvább, erőszakosabb eszközöket az egyén függetlenségének megtörésére és a szabad, független kultúra és művészet felszámolására. Márpedig, hogy ezt az aljas szándékát sikerrel teljesítse, az alapoknál kell kezdenie a rombolást. A tudomány és művészet organikus (mert nem kontraszelektív) utánpótlását biztosító egyetemek ellehetetlenítésével, megszállásával, oktatási metódusuk erőszakos átalakításával, autonómiájuk teljes felszámolásával, a rendszerhez hű ideológiai képzés bevezetésével.

Ez a folyamat kezdődött el immár nyíltan és gátlástalanul Orbán egyeduralkodásának harmadik ciklusa kezdetén, amikor a vezér parancsba adta: »Most a kultúra rendbetétele következik.« Hogy e taktikailag felvértezett, jellemében végtelenül lekoszlott politikai kalandor mit tart kultúrának, azt már eddig is tudtuk. S hogy ezt a magához idomított, az ő szemléletének kizárólagosságát hirdető újmagyar identitás-kultúrát hogyan kívánja hatalomra juttatni, annak eklatáns példája, egyszersmind mementója mindaz, ami az elmúlt háromnegyed évben a Színház- és Filmművészeti Egyetemmel történt. Azt is gondolhatnánk, nem olyan nagy ügy, ami történt, hiszen »csak« egy, a tanárai és hallgatói összlétszámát tekintve néhány száz fős egyetemet szálltak meg, rohantak le a nemzeti együttműködés rendszerének felbérelt kalózai.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 149 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
retsag
2020. szeptember 03. 22:01
De most akkor ez nem a Baranyai Krisztina?
Highlander07
2020. szeptember 03. 20:42
Hát, remélem, hogy a tehetségtelen rokonaitokat és barátaitokat úgy rúgják seggbe ezután, hogy Kamcsatkáig repültök...
gondosmandarin
2020. szeptember 03. 17:47
Ez a zsíros hajú köcsög rendezett három szar filmet harminc év alatt (Árnyék a havon (1991) Hosszú alkony (1997) Másnap (2004)), egy tehetségtelen pótcselekvéses senki, ha nem tartozna a libernyák hordába, még ennyi lehetőséget sem kapott volna. Képzeljétek, milyen szar lehet még a ballib elvtársai szerint is, ha csak ennyi lehetőséget kapott.
NTLLK
2020. szeptember 03. 15:22
Miről lehet megismerni a kontrszelekciót??!! Arról, hogy nem Attiláék szelektálnak.. ...kontra!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!