Zászlók

2020. augusztus 18. 08:41

Tarlós főpolgármesternek is az egyik első dolga volt Budapest tradicionális zászlaját egy kisdobos őrs lobogójára cserélni.

2020. augusztus 18. 08:41
N. Kósa Judit
Népszava

„Kerek húsz évvel ezelőtt kezdte a zászlózást a Fidesz: akkoriban millenniumi lobogókat osztogatott úton-útfélen Orbán miniszterelnök, valamint népes csapata. Természetesen kizárólag az ezeréves államiság előtti tisztelgés jegyében, a legkevésbé sem propaganda jelleggel.

Aztán úgy rajtuk maradt ez az egész, mint szamáron a fül. Tíz esztendeje, újabb uralomra kerülésükkor hirtelen eltűntek a Parlamentből és a kormánytagok környezetéből az Európai Unió lobogói, elszaporodtak viszont a magyarországi hivatali épületeken nehezen indokolható székely zászlók. Amolyan góbé politizálás ez: hát mondtam én bármit is? Dehogy mondtam, de aki akarja, az persze érti, mire gondolok. Aminek fényében igazán nem lehet csodálkozni azon, hogy Tarlós főpolgármesternek is az egyik első dolga volt Budapest tradicionális zászlaját egy kisdobos őrs lobogójára cserélni. Fenébe a vexillológiával, miért nem gondoltak a főváros egyesítésekor arra, hogy a piros-sárga-kék pünkt olyan, mint a románok nemzeti trikolórja, csak persze fordítva.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 130 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
akiaki
2020. augusztus 19. 12:51
milyen szar lehet ilyen családba beleszületni, életre szóló teher, és még változni sem tudnak
Akitlosz
2020. augusztus 19. 02:08
Meglehet, hogy a székely zászló nehezen indokolható a középületeken, a buzeráns zászló viszont sehogyan sem az. A zászlóhelyzet viszont jól jellemzi Budapest vezetését. Képtelenek könnyen indokolható zászlót találni és kitűzni. De legalább amíg zászlóznak addig sem kell a közfeladatokat ellátniuk.
T. Péter
2020. augusztus 19. 00:00
Az egyiket mi magunk csináltuk egymással, magyar a magyarral, és konkrét valóság volt. A másik csak "emlékeztet valamire". Szerinted ma, a kétezres évek Magyarországán Budapest "ősi" színeiről Trianonra kell asszociálni, éppen úgy, mint ahogy a francia autókról, sajtokról és erre lófráló francia turistákról? Én nem kioktatom az ilyen illetőt "magyarságtudatból", hanem szánom, úgy istenigazából, mert valami komoly baj lehet a hormonháztartásával. Ettől függetlenül teljesen felesleges megpróbálnod kihegyezni arra, hogy bárkinek is a magyar színekkel volna baja.
formaegy
2020. augusztus 18. 18:48
Bizony bizony Kósa! Most is csak azt igazoltad, hogy egy kibaszott magyarellenes féreg vagy! Na tekerd magad egy buzirongyba, és jelentkezz Gréczynél riszálós mutogatásra! Gyalázatos szaralak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!