Ausztria
ÉLŐ
Franciaország

Kiket kellene lemondatni?

2020. augusztus 29. 18:50

Szijjártó egy rendes demokráciában nem úszhatná meg az erkölcsi és talán jogi kihágást, le kellene mondania, amit láthatóan nem akar megtenni.

2020. augusztus 29. 18:50
Németh Péter
Németh Péter
Népszava

„Józan ésszel az ember azt gondolná, hogy most aztán igazán nagy bajban van Orbán Viktor. No nem azért, mert a kormány közelébe is beütött a koronavírus, és még csak azért sem, mert igen magas létszámú dzsemborit tartottak a beosztottjai egy zsófiapusztai kúrián, az ilyesmit lábon kihordja a miniszterelnök. Ha meg netán morog néhány libernyák, hogy vajon azt az úri murit miből tartották, nos őket simán elviszi a hátán.

Hanem vannak itt egyéb dolgok is. Mondjuk mindjárt maga a Szijjártó-ügy. Ha jól figyeltem, eleddig nem szólalt meg a külügyminisztere adriai utazása kapcsán, meglehet azért, mert ő is valahol a horvát tengeren kalandozott, igaz, nem tudjuk, hogy megfordult-e Szijj László jachtján, vagy valóban csak egy olcsóbb vitorláson ringatózott. De ez tényleg a magánügye, már ha nem a NER-lovag vendége volt ő is. Az viszont kevésbé, hogy Szijjártó egy rendes demokráciában nem úszhatná meg az erkölcsi és talán jogi kihágást, le kellene mondania, amit láthatóan nem akar megtenni. Akkor viszont a főnökének kellene lépnie. Orbán azonban, emlékszünk, a Borkai-esetben sem akart az elején megszabadulni a győri polgármestertől, csak a közvélemény nyomása késztette arra, hogy az önkéntesség látszatát keltve kényszerítse távozásra a volt olimpiai bajnokot. Most még nem nehezedik a miniszterelnökre ekkora nyomás, ha viszont nem cselekszik, ezt a hibát felírják valahova…”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 162 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agnieszka
2020. augusztus 31. 09:51
szervezés, gyorsan kellett dönteni, nem jött össze. Szóval, egy külügyminiszter NEM mutatkozhat olyan barátja hajóján, akár nyaralójában, aki közbeszerzéseken megszerzett munkák teljesítéséből él. Azért ez kemény, egy olyan országban, ahol a fő beruházó az állam. Leginkább az jön le nekem, h. a magyar állami titkosszolgálat mellett van ellenzéki magán. Az államinak NEM sikerült az "ördög ügyvédje" brancsot fölfedni, a magán még az Orbán Ráchel gyerekpelenkázását, a Szíjártó család nyaralását is prímán filmezi, teszi közkinccsé. Vágyálmuk nyilván egy magyar Strache ügy. Nagyon drukkoljunk az időközi választásokért.
Biivisz
2020. augusztus 30. 22:45
Egy "rendes demokráciában" Fletónak 2006-ban(!) el kellett volna tűnnie a színről! Végleg !!! És most ő a vezéretek ... Akkor miről is beszélünk ???
puszika
2020. augusztus 30. 18:33
Az itt a nagy büdös helyzet Németh elvtárs,hogy megöregedtél.Azokban a pozíciókban amiket te betöltöttél/de minek/ ésszel élő emberek már tisztes vagyont gyűjtöttek és élvezik annak előnyeit. De ezek szerint nálad nem ez a képlet.Csóró és irigy vén kommunista lettél. Mindenki ellenséged aki vitte valamire az életben. Te ilyen hülyén fogsz meghalni!!!
1000bocs
2020. augusztus 30. 16:07
Gyurcsány szerint is le kell mondania. Ami mindennél jobban megmutatja, milyen is a balos. Gyurcsány hazudott, csalt,trükkök százai, eladósítás, majd csőd. Nem mondott le, sőt a balosok mai napig őt szopogatják lelkesen. Viszont ha egy konzervatív nyaral, akkor le kell mondania. Hisz nyaralhatott volna Gyurcsány mamájával, vagy nyaralhatott volna egy prolival a sarki kocsmából. Gyurcsány maga biztosan a legalsóbb réteggel nyaral. Munkanélküliekkel, cigányokkal, valami ilyesmi. Kizárt hogy Gyurcsány befolyásos, hatalommal rendelkező vagy gazdag emberekkel nyaraljon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!