Gyurcsány szerepe a kormányban azután lesz kérdés, hogy megnyertük a választásokat

2020. augusztus 19. 18:15

Úgy látom, hogy a jelenlegi közvélemény-kutatási adatok nem tükrözik az MSZP-ben rejlő potenciált, ezért lehet növelni az MSZP támogatottságát, ráadásul a bizonytalan szavazók megszólításával. Interjú.

2020. augusztus 19. 18:15
Mesterházy Attila
Mesterházy Attila
Pesti Hírlap

Miért indul az MSZP társelnöki pozíciójáért?

Szeretném növelni az MSZP támogatottságát. Úgy látom, hogy a jelenlegi közvélemény-kutatási adatok nem tükrözik az MSZP-ben rejlő potenciált, ezért lehet növelni az MSZP támogatottságát, ráadásul a bizonytalan szavazók megszólításával, ami az egész ellenzéki együttműködés érdekét szolgálná.

Kit tudna elképzelni maga mellé társelnöknek?

Kunhalmi Ágnessel abszolút tudnék együtt dolgozni, korábban is tudtam. Szerintem tökéletes társelnök lenne.

Kunhalmi Ágnes azt nyilatkozta a Népszavának, hogy ő Tóth Bertalannal indul, és hiba lenne a férfi jelöltek versenyére kihegyezni a párton belüli versenyt, hiszen a társelnöki rendszer a csapatjátékról szól…

Mind a ketten ugyanabban hiszünk, szerintem is csapatban lehet eredményeket elérni. Én azt gondolom, hogy ez a csapat az MSZP.

Mit gondol a közös listás indulásról?

Nagyon régóta annak a pártján vagyok, hogy minden körzetben induljon egy jelölt a Fidesz jelöltjével szemben. Legyen egy miniszterelnök-jelölt, aki irányítja a kampányt és legyen egy közös lista, mert az a leghatékonyabb módszer a szavazatok maximalizálására. Ez a minimum, ami ahhoz kell, hogy úgy tudjunk odaállni a rajtvonalhoz, hogy van esély a sikerre. De e mellett van egy másik fontos feladat is: hogy mit kínálunk a választóknak. Azaz az egy jelölt, egy miniszterelnök-jelölt és egy lista szükséges, de nem elégséges a választási sikerhez. Nagyon fontos, hogy milyen politikával állunk ki, milyen Magyarországot akarunk építeni. Én ezt egy nemzeti modernizációs program keretében tudnám elképzelni. Korábban a Gyurcsány-kormánynak is volt hasonló – szerintem helyes – kezdeményezése és ehhez a programhoz az MSZP egy progresszív baloldali karakterrel tudna hozzájárulni, amelynek középpontjában az egyenlőtlenségek mérséklése állna.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 132 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csomorkany
2020. augusztus 22. 06:32
Jó, nem vagyok a szavazótok, ennyiben mindegy, de engem azért a választás előtt is érdekel, miért van még jelen Fletó a magyar politikában.
zolizolizoltan
2020. augusztus 21. 14:33
Gyurcsány miatt nem tudja megnyerni az ellenzék a választást, ezek szerint Gyurcsány sohasem lesz "kérdés" az ellenzék számára. Szar ügy.
ddi1980
2020. augusztus 21. 11:29
Fő az optimizmus ! 2013 december: "Megnyerik a tavaszi választásokat, sőt, még a kétharmados győzelmet sem zárja ki az MSZP elnök-frakcióvezetője. Mesterházy Attila erről az osztárk Der Standardnak beszélt a tegnap megjelent interjújában."
yes_we_can
2020. augusztus 21. 01:48
Bukta lesz,bikicsunáj!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!