Alelnök vagy „csereelnök” lehet Kamala Harris?

2020. augusztus 14. 11:42

Joe Biden egy olyan alelnök jelöltet választott, aki minden témában progresszívabb nézeteket vall nála. 

2020. augusztus 14. 11:42
Hajdú Tímea
Neokohn

„Szokatlanul nagy érdeklődés övezte Joe Biden alelnöki bejelentését. A demokrata politikus engedett az identitáspolitika nyomásának, és már hetekkel ezelőtt belebegtette, hogy színes bőrű nőt fog felkérni a pozíció betöltésére. A George Floyd megölését követő tüntetések hatására kisebb mozgalom alakult, amely folyamatosan bombázta Biden kampányát erre vonatkozó követeléssekkel.

Több polgárjogi szervezet és közéleti szereplő a kihirdetés előtti napokban még egy utolsó nyílt levélben figyelmeztette a politikust, hogy ha nem fekete nőt választ, »akkor el fogja veszíteni a választást«. Biden végül bejelentette, hogy az 55 esztendős Kamala Harris kaliforniai szenátort lesz az alelnökjelöltje.

A döntés abból a szempontból meglepő, hogy a 2017-ben megválasztott Harris még elnökjelölt-aspiránsként keményen támadta mind Biden személyét, mind pedig politikai nézeteit.

Az első demokrata televíziós vitán kritizálta, amiért nosztalgiával beszélt a szegregációt támogató szenátorokról, valamint, hogy nem támogatta a »busz programot« (amely során a fekete gyerekeket az iskolákba buszoztatták.) Ráadásul a szenátor korábban azt is kijelentette, hogy hisz azoknak a nőknek, akik Bident szexuális zaklatással vádolják.

Az ellenétek mellett az is érdekes, hogy egy középvonalas jelölt helyett miért választott egy olyan politikust, aki minden témában radikálisabb nézeteket vall, mint ő. Ben Shapiro konzervatív kommentátor podcastjében rámutatott arra, hogy ugyan az amerikai sajtó középre tájolja Harrist, de közben a szavazásai alapján ő a szenátus egyik legliberálisabb tagja, aki majdnem minden témában közelebb áll Bernie Sandershez, mint Joe Bidenhez. A kommentátor szerint Biden a választásával nem fogja tudni megerősíteni a »vissza a normalitáshoz« szlogent, különösen mivel Harrist egyfajta potenciális cserejátékosként kezelik a sajtóban.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira
2020. augusztus 15. 02:31
Kommunisták ahova a lábukat beteszik ott szegénység nyomor népirtás diktatúra ,ez vár nyugatra is . Vörösterror pillanatnyilag az egész világon végig söpör , első lépésük a jólétben élőket tönkre teszik nyomorba taszítják , mert az embereket hasuknál fogva lehet rabszolgaságba térdre kényszeríteni . Eus kommunisták verőlegényei a betolakodók , törvényekkel védik a kegyetlenkedő idegeneket humánus demokrácia dumába becsomagolva. Az biztos az eu nem humánus céljuk van a betolakodókkal , senki se higgye el hogy Európa felemelői a z analfabéta kecskepásztorok semmihez se értők . Brüsszel rasszista az eus fehér embereket háttérbe szorítja kötelezi a gyilkosok eltartására.
bagira
2020. augusztus 15. 02:16
Kamala kommunista soros ügynök , alja csőcselék fekákat hergeli a fehér emberek ellen , jólét nyugat életszínvonalat lerombolják kirabolják ,de arról nincs hír hogyan építik újra , olyan kommunista módszer.
tango47
2020. augusztus 14. 18:53
"...ugyan az amerikai sajtó középre tájolja Harrist, de közben a szavazásai alapján ő a szenátus egyik legliberálisabb tagja, aki majdnem minden témában közelebb áll Bernie Sandershez, " Én inkább azt mondanám, hogy ahogy Sanders (aki inkább neobolsevik, mint liberális), ez a nő is közelebb állhat Lenin eszméihez, mint az USA államalapítóihoz.
iIonah
2020. augusztus 14. 17:47
Az USA napjai meg vannak számlálva.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!