Silov altábornagy Záhonynál

2020. július 02. 09:32

A szovjet hadsereg kivonulása szimbolizálja azt, hogy a kommunista diktatúrával leszámoltunk.

2020. július 02. 09:32
Fricz Tamás
Fricz Tamás
Magyar Nemzet

„1989. június 16-án zajlott le Nagy Imrének és társainak újratemetése a Hősök terén. 1991. június 19-én pedig az utolsó szovjet katona is elhagyta az országot Záhonynál. Melyik az igazi ünnep? Ezt a legkevésbé sem találós kérdésnek szánom, hanem kulcsfontosságú, eldöntendő kérdésnek a magyar rendszerváltás egészét illetően. Az egész rendszerváltás megítélése, az ahhoz való viszonyulásunk mikéntje és tartalma múlik ezen.

Ezért nem árulok zsákbamacskát, és a leg­elején világossá teszem: semmiképpen sem június 16., tehát Nagy Imre újratemetése, hanem június 19-e, a szovjet hadsereg kivonulása szimbolizálja azt a magyar társadalomnak, hogy a kommunista diktatúrával leszámoltunk, és egy független, szuverén államot, demokrá­ciát, szabadságot, piacgazdaságot hoztunk létre. De nézzük csak, miről szólt, mit szimbolizált június 16-a?

A Hősök terén lezajlott újratemetés Nagy Imre és társai, illetve a forradalmár áldozatok előtti főhajtás volt – egyben utólagos elismerése annak, hogy 1956-ban nem ellenforradalom zajlott le. De kik hajtottak főt, kik temették újra a kivégzett Nagy Imrét és társait? A pártállam képviselői, az MSZMP tagjai az egyik oldalon, a másik oldalon pedig az Ellenzéki Kerekasztalban tömörült pártok, akik három nappal korábban megkezdték a nemzeti kerek­asztal-tárgyalásokat a pártállam vezetőivel.

De vegyünk észre két dolgot.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 54 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
galancza
2020. július 04. 22:44
Fricz úr kérlek alássan!Nagyon mélyen vagy!Nem vitatom a jóindulatodat de teljesen abszurd,aberrált,utópisztikus álúriemberi,álbajtársi álomvilágban élsz Fricz úr kérlek alássan!
galancza
2020. július 04. 22:41
Fricz úr kérlek alássan!Mostasztánmegintjólmegaszontad....mirű beszész?...a mai napig nem számoltunk le a komcsi diktatúrával.fletó,libás,megyó és még sokan mások onnan erednek,és meggazdagodhattak 90 után,és politikusok sőt vezetk,bankárok,csúcsvállalkozók lehettek belőlük és a mai napig óriási a befolyásuk.de fegyőr,d.anna, végbélszél betti,zazri,listázó marci,karigeri,stb. is azt az aljas világot képviseli,mert horgyul meg a szadeszosok kinevelhették,felépíthették,futtathaták őket és a mai napig tehetik ezt és még esélyük is van nyerni sajnos 2 év múlva.Senki nem lett elszámoltatva Fricz úr kérlek alássan!És te sem akartad elszámoltatni a komcsikat , bármit is hazudsz Frucz úr kérlek alássan! 91 után is a médiában maradhatotott,hazudozhatott az összes komcsi Fricz úr kérlek alássan ,és a mai napig brutálisan nagy a befolyásuk,tehát mit akarsz ünnepelni Fricz úr kérlek alássan??? 2022-ben van esélye fletóéknak,tehát akkor mirű beszész Fricz úr kérlek alássan?A komcsi diktatúra totálisan átmenteődött ,tehát nem lett felszámolva 91 -ben Fricz úr kérlek alássan!
Mr Diener Mann
2020. július 03. 21:42
Röhejes ez a pasi, ennél eredetibb komcsi nem is létezik.
Box Hill
2020. július 03. 11:48
Mennyi üres akasztófáról szólnak a kommentek! Elképesztő!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!