Senkinek nincs a homlokára írva, hogy pedofil

2020. július 21. 15:08

Okosnak lenni, gondolkodni, és mindent, de mindent megtenni a gyerekek védelmében.

2020. július 21. 15:08
Dr. Gyurkó Szilvia
WMN

„Értem, hogy sokakat felháborított ez az ítélet. Én is dühös vagyok. Egyfolytában dühös vagyok már legalább 15 éve, mióta ezen a területen dolgozom. De ha nemcsak annyit akarunk, hogy a feszültség egy pillanatra csökkenjen, hanem valódi változást, akkor össze kell fognunk, és tényleges lépéseket kell tennünk. Ehhez kérlek, írd alá ezt a petíciót. Az ebben foglalt kérések képesek lennének elindítani a társadalmunkat egy olyan világ felé, ami a gyerekek számára tényleg biztonságosabb. 

Nekem ezt jelenti ez az ügy.

A reményt arra, hogy továbbléphetünk a középkori elvektől, hogy képesek vagyunk felismerni, hogy a rendszerszintű, társadalmi, tehát valódi változáshoz igazi, belső változtatások kellenek, és ennek mi is részesei vagyunk, mindannyian. 

A gyerekekkel szembeni szexuális visszaélések töredékét követik el olyanok, akiket a szakértői vizsgálatok pedofilnak minősítenek. Az elkövetők többsége számára a gyerek nem a vágy kizárólagos »tárgya« – ezek az emberek a könnyebb ellenállás, a kíváncsiság, az egyszerűség, az »éppen kéznél volt« , meg a »nem volt más kéznél« érzésektől vezérelve követik el tettüket.

A teljes képet kell látni, amikor a gyerekek védelmében akarunk cselekedni. A pedofilokat is, meg azokat is, akik nem pedofilok. A szexuális erőszakot is, meg az érzelmi, fizikai bántalmazást és elhanyagolást is. A dark weben bizniszelő bűnszervezeteket is, meg a saját gyerekét, unokáját, tanítványát, diákját, sportolóját kihasználó »magányos elkövetőket« is.

Tudom, hogy ez sok szempontból sokkal félelmetesebb, mint azt keresni, kinek van a homlokára írva, hogy pedofil. De az a helyzet, hogy senkinek nincs a homlokára írva. Ezért kell nekünk okosnak lenni, gondolkodni, és mindent, de mindent megtenni a gyerekek védelmében. Csak így tudjuk csökkenteni a kockázatokat, és nagyobb biztonságban tudni azokat, akik mindannyiunk számára a legfontosabbak. Ezt pedig nem lehet dühből csinálni. Csak higgadtan.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2020. július 22. 15:30
Senkinek nincs a homlokára írva, hogy pedofil" érdekes, hogy ezt sosem hallottam a híres nevezetes papi pedofília esetében. Ott százéves eseteket tártak fel, elhalt tanúk wc-n elmondott dünnyögésére alapozva, ott nem volt mentség. Persze amíg Keleta fideszes volt, addig itt sem, de aztán kiderült, hogy balos is volt, no meg a zsidó libsi Révész elvtárs már korábban mentőövet dobott a pedofiloknak, a szintén zsidó libsi vitéz Cohn Bendit pedig ötéves óvodásokkal élvezkedett. Így aztán megjelent a Vörös segély, most éppen Soros tyúkfarmja, a WMN próbál visszavonulót fújni, érzékenyíteni... jelzem, én érzékeny vagyok már ezekre libsi morálpedofilokra...
Megtalálta
2020. július 22. 10:41
Elolvastam ezt az írást. Ez a nő nem százas.
Vallasz Vilmos
2020. július 21. 23:41
Hihetetlen, hogy egy szakember ilyet le mer írni. A közelmúltban megjelent cikkek alatti kommentekből vágta össze? Semmi újat nem írt.
Akitlosz
2020. július 21. 21:43
Milyen petíciót? Változást miben? Változást miről mire? Hiába lenne a pedofil homlokára írva, hogy pedofil, ha a gyerek még nem is tud olvasni. Ha pedig már tud olvasni, akkor meg a szót sem érti. Na és simán előrefésülheti a haját a pedofil, ha van neki. Ha pedig haja sincsen, akkor eltakarhatja babérkoszorúval, parókával, kalappal a feliratot a homlokán. Ráadásul még a bírósághoz is fordulhat, mert sérti a mindenféle emberi jogait az ilyen feliratozás és még ő fog kártérítést kapni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!