Respect

2020. július 25. 07:34

Elképesztő látvány volt.

2020. július 25. 07:34
Demokratikus Ifjúságért Alapítvány
Facebook

„Ma éppen egy új projekten dolgoztunk, és a táblán ott sorakoztak a jogállamiság ismérvei – a független sajtó volt az első a sorban –, amikor a képernyőn megláttuk az indexesek menetét a felmondóleveleikkel. Elképesztő látvány volt. Elképesztő volt a főszerkesztő-helyettes higgadt, és határozott bejelentése. Elképesztő volt látni a síró embereket.

Mi nem is olyan régen még a ma felmondott, főszerkesztőjükkel szolidáris indexesekkel jártuk az iskolákat, és beszélgettünk középiskolásokkal arról, hogy hogyan lehet kiszűrni az álhíreket, egyáltalán hogyan is dolgozik egy szerkesztőség, mit jelent az objektív tájékoztatás.

Ők, és a kollégáik ma elvesztették a munkájukat egy olyan időszakban, amikor mindenki félti a megélhetését, de a becsületüket nem akarták elveszíteni. Összetartottak, kiálltak a sajtó függetlensége mellett. Ma délután tüntetés szerveződött a sajtó szabadságáért, amiről az INDEX, és az MTI nem tudósított.

Mit válaszolunk majd azoknak a fiataloknak, akik megkérdezik: Miért nem jönnek az indexesek? Mi történt velük? El kell, hogy mondjuk ezt a történetet. És bár szomorúan, de köszönjük annak a több, mint 70 embernek, hogy példát mutattak szolidaritásból, bátorságból, és azoknak, akik ma elmentek tüntetni. Respect.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pollip
2020. július 25. 21:29
Nem elvesztették az állásukat, hanem önként kidobták a kukába.
olvaso9
2020. július 25. 16:43
Egyre többet olvasok róla és egyre inkább nem értem, mi is a helyzet az Index-szel, miért is tüntetnek? Mivel itt számos baloldali kommentelő is megfordul, igazán elmagyarázhatná valaki a történetet röviden, egyszerű szavakkal...
retsag
2020. július 25. 11:55
Mindenkit kutyázni, mindenkit elküldeni a durva anyjába, és utána hüppögve eljátszani az áldozatot... Na, ehhez már tényleg pofa kell.
Tehetős Totó
2020. július 25. 11:30
Brühühü...ne kesergessetek a mamátok keservét! mer' mingyá..há..há elsírom magam...brühühüpp'
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!