Rendóhajtás

2020. július 18. 07:55

T. Edit reménytelen eset. Horthy Miklósról nyilván nem sokat tud.

2020. július 18. 07:55
Kondor Katalin
Kondor Katalin
Magyar Hírlap

„A rend megbontásához nem csak az vezet, hogy tiltjuk és – sajnos – enyhén büntetjük a rongálást, hanem az is, ha elhanyagoljuk a tanítás szabályait. Amelyekbe a nemzetről való gondolkodást is erősen bele kellene illeszteni. Ez azt jelentené, hogy megismertetjük a valódi múltat. Ha ezt valaki nem ismeri, nem érti a jelent sem. Így fordulhat elő, hogy T. Edit gyűlölettől elvakulva fröcsögheti, hogy itt fasizmus van. Mit tud ez a szerencsétlen a fasizmusról? Miért nem követelik meg, hogy bizonyítsa állítását? Hazudni és »szóköveket« (hogy némi képzavarral éljek) dobálni nagyjainkra szabad? Az utóbbi időszak számos vitája is bizonyítja, sajnos szabad. A történelmet átírni szabad. És ez nincs jól így. Kíváncsi volnék egy olyan felmérésre, amelyben megkérdezik az ifjúságot, a magyar történelemből kit választanának példaképnek? Nem biztos, hogy pozitív meglepetést okoznának.

A tanulság megint csak az, hogy mindenért, amit elmulasztottunk, fizetni kell. A tanítás, a nevelés hiányosságaiért is. Továbbá azért is, mert hagytuk, hogy ez a történelemhamisító, országkirabló társaság még mindig szerepet kapjon az életünkben.

T. Edit reménytelen eset. Horthy Miklósról nyilván nem sokat tud. Bizonyára azt a gondolatát sem ismeri, amelyet idézek: »Arra kérem a nemzetet, hogy tegyen félre minden ellenségeskedést és pártviszályt, s fordítsuk figyelmünket az ország újbóli felépítésére.« Ami azt illeti, a nemzetrongálók miatt ez eddig sem volt és ezután sem lesz könnyű feladat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2020. július 19. 08:12
Amúgy azt tudja valaki, mi a fiszfaszt jelent a cím? Mi az a "rendóhajtás"? Egyetlen másik kontextust találtam, ahol a szó megjelent, de ettől sem "világosultam meg": "Az emberek felelősöket keresnek, gyors és szigorú büntetést kívánnak, bekapcsolódtak a titkosszolgálatok, a politikum játékosai versenyt sajnálkoznak és valamennyi állami tisztségviselő megpróbál a rendóhajtó szerepében tetszelegni (még a Magyar Gárda is részvétet nyívánított !). A koporsót szállító autó pedig átlépte Nagylaknál a határt, a hisztéria átterjedt kicsiny országunkra, bár itt legalább nem akarnak politikai tőkét csinálni egy szerencsétlen áldozatból." https://www.nyugatijelen.com/allaspont/lehoczky_attila/egymasra_talaltak.php
olajfa1
2020. július 18. 17:23
T. Editet sem az eszéért fizetjük, hanem azért hogy elszörnyűlködjünk az ál-liberál-bolsi fasizmus aljasságán.
Robur
2020. július 18. 16:38
A ti nemzetről való gondolkodásmódotok végzetesen elavult. Az elmaradott magyar múlt imádása nálatok a nemzet eszmény. Ezért nem kellettek senkinek.
llnnhegyi
2020. július 18. 16:24
Horthy Miklós kormányzó 1939 - 1945 közötti tevékenysége katasztrofális mértékű volt. T. Edit kisasszony hazánk hírnevét jelentősen emelte cselekedetével. Egyben tévedett: festéket markolt,nem fekáliát! Kondor Katalin asszony téved.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!