Kulturális önpusztítás

2020. július 30. 17:22

Beérett a ráolvasás-kommunikáció, a képzeletbeli Soros-tervek, brüsszeli attakok, migránsinváziók virtuális valósága.

2020. július 30. 17:22
Hont András
Hont András
Facebook

„Mint várható volt, a kormány augusztus 15. után sem engedélyezi a nagyrendezvényeket. Lesznek helyette garázskoncertek, amelyekre 5,3 milliárdot dob szét a – fideszes források szerint is mindenre használhatatlan – Magyar Turisztikai Ügynökség. Miután Európa már tavasszal bemondta, hogy idén nem lesznek fesztiválok és egyéb hasonló kaliberű események, nagy bátorság kellett volna kilógni a sorból. És ez – minden kültelki talponállós szájhősködés ellenére – nem egy bátor kormány.

Nagyon sajnálom azokat, akiknek tönkrement az egzisztenciája, mindazonáltal ezt a kulturális önpusztítást nem lehet egészben a kormány nyakába varrni. Amennyiben augusztus végén lett volna, mondjuk, hirtelen ezer új fertőzött (nem halott, nem beteg: fertőzött), úgy a demokratikus közvélemény egy emberként gyilkosozta volna le őket. Beérett a ráolvasás-kommunikáció, a képzeletbeli Soros-tervek, brüsszeli attakok, migránsinváziók virtuális valósága. Mindegy, hogy a valóság micsoda, vagy hogy igazából milyen erőfeszítéseket kéne tenni a valóság megismerése érdekében, a lényeg, hogy mondjunk be valamit, ami a félelmekre rezonál. Bármit.

Amikor a libernyákgyanús Gulyás Gergely kiállt sorolni az elrettentő példákat, akkor említett olyan környező országokat, ahol napok óta kitartóan csökken az esetszám (a minimális halálozási adatokról ne is beszéljünk, a rettenetesen átfertőzött Montenegróban ebben az évben például volt 47 koronás halott eddig). Olaszországban március vége (!) óta megingathatatlanul esik a fertőzések száma, a svédeknél csak azért nem, mert júniusban változtattak a tesztelési módszeren, de a halálozások április 15-től folyamatosan csökkennek. Az elmúlt bő hetemet Olaszországban töltöttem, a boltokban, közlekedési eszközökön kötelességtudóan fölveszik a maszkot, de máshol nem. Amúgy olaszosan parányi tereken zsúfolt asztaloknál egymás szájába érő családok, a bunkerben rettegő, volt magyar tisztifőorvos vagy a pécsi laboratóriumi biotartozék ott kapna infarktust, és csak nem akarnak kipusztulni. Nem és nem.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
antioxi
2020. július 31. 21:00
Hont! Maradj örökös írás-karanténban.
egyvilág
2020. július 31. 13:44
A kultúra és az ember viszonyának legfontosabb összefüggései: https://egyvilag.hu/temakep/103.shtml
neeskens
2020. július 31. 13:31
Az ilyen "minden rossz, csak azért, mert a kormány mondja" típusú kommunikációtól megyek a falnak. EZT jól csinálták, felelős döntést hoztak.
cutcopy
2020. július 31. 12:22
"képzeletbeli Soros-tervek" Szerencsére egyelőre csak Soros képzeletében, ja és olvass több Financial Times-t..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!