Kedves Kádár Barnabás!

2020. július 18. 08:32

Érdekes javaslat. De emellé már odatehetne – kedves ajándékként – egy társasutazásra szóló vouchert is, a Tajgetoszra. Kezdhetné a szüleivel és a nagyszüleivel.

2020. július 18. 08:32
Juszt László
Juszt László
Jusztlaci.com

„Ezt írja egy momentumos, nevezetesen Kádár Barnabás a lengyel választások kapcsán: »Bár óriási tabu övezi ilyenkor bennem mindig felmerül az, hogy miért is van minden embernek ugyanúgy egy szavazata. Természetesen történetileg abszolút érthető, hogy több évszázad elnyomása után fontos volt, hogy az addig elnyomottak is megkapják az őket megillető jogaikat. Ha viszont most felmerül egy olyan a kérdés, ami rám nagyon kicsit fog csak hatni, akkor elfogadom, hogy abban a témában nekem ne érjen ugyanannyit a szavazatom (felmerül a kérdés, hogy ki állapítaná ezt meg). A mostani választásra visszatérve sok helyen előfordulhatott az az anomália, hogy egy idősebb lengyel állampolgár az unokáira gondolva leszavazott Dudára úgy, hogy valójában az összes unokája Duda ellen szavazott.«

Úgy bizony! Ez elfordulhatott. Mint ahogyan az ellenkezője is. Így ez, mint érv nagyon nem állja meg a helyét.

Ezzel szemben, kedves Kádár Barnabás mit szólna, ha iskolai végzettséghez kötnénk a választáson való részvétel lehetőségét? Mert én meg azt látom, hogy egyre tudatlanabb az ifjúság. És halvány lila gőze sincs arról, hogy mi folyik. (És csak annyira általánosítok, mint Ön.)

Vagy mit szólna ahhoz, hogy a befizetett adó arányában járjon a szavazati jog?

De mondok egy egészen kézenfekvőt: csak a 18 éve magyar állampolgársággal rendelkezők szavazhassanak. Tekintsük újszülötteknek a támogatásokkal megvett határon túli szavazókat!

De az is egy megoldás, hogy elvesszük a szavazati jogot azoktól, akik rossz felé szavaznak. Ja! Ezen már dolgozik a Fidesz

Ezt is írja Kádár Barnabás: »Természetesen nem szeretném elvenni senki választójogát. Ehelyett célravezetőek lehetnek  olyan idősebbek által indított kezdeményezések, mint:

Ne menjen el szavazni, hanem hagyja inkább a fiatalokra a döntést, úgyis ők szenvedik meg majd a következményeit.«

Ez is érdekes javaslat. De emellé már odatehetne – kedves ajándékként – egy társasutazásra szóló vouchert is, a Tajgetoszra. Kezdhetné a szüleivel és a nagyszüleivel.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 210 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
néhai Ch.Pilot
2020. július 20. 00:08
I'm JUSZT a gigolo and everywhere I go People know the part I'm playing Paid for every dance, selling each romance Ooh, and they're sayin'...
luisbathhelena
2020. július 19. 21:26
Hát ez honnan mászott elő? Ezeket azt hittem letudtuk..
Vakfolt
2020. július 19. 18:57
Alapvetően igaza van, a nomentumos lárva bolsevik tempóját le kell konyultatni, de eközben csak kibuggyan belőle az orbánfóbia epeömlenye. Ilyenek ezek.
parrlev
2020. július 19. 15:27
Tisztelt Kádár Barnabás! Tökéletesen megértem Önt, 77 évesként otthonomban megfordult a magyar fasiszta honvédség, a nyilasok, az orosz megszállók és a zsidó ÁVH. Ezért én erre a három állatfajra, mint fasiszta, kommunista, zsidó sohasem szavazok. Ötlete más formában már érvényesült nálunk: a magyarok nagy barátja, a zsidók legnagyobb prófétája Rákosi Mátyás minden nem rá szavazót végül fasisztának nyilvánított.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!