„Jézus is tüntet az Indexért” – Tényleg? Mesélj még!

2020. július 30. 22:19

Nagy a sivalkodás mostanság amiatt, hogy úgymond kihunyt a sajtószabadság utolsó állócsillaga. Könnyeimet nyelve elkezdem hát sorra venni, hány ellenzéki fórum maradt ebben az elviselhetetlen diktatúrában.

2020. július 30. 22:19
Tarnai Richárd
Vasarnap.hu

»Jézus is tüntet az Indexért« – olvasom egy magát keresztényként definiáló fiatal amazontól, aki a fenti megjegyzést egy olyan kép alá helyezte el, ahol együtt szelfizik napjaink egyik »sztárpapjával«. Ezek után az atya sem akart lemaradni, és írt egy kis szösszenetet »Vére rajtunk« címmel.

Ugyan én csak egyszerű, mezei hívő vagyok, de azért a két fenti hasonlatot kissé erősnek tartom… Különösen annak fényében, hogy a tüntetés oka pusztán annyi volt, hogy egy balliberális internetes portál tulajdonosa főszerkesztőt cserélt. És nem fogják kitalálni, hogy a tüntetők szerint mindezért ki a felelős. Hát természetesen a kormány és személy szerint annak vezetője!

Tényleg az az érzésem, hogy ezeknek az embereknek Mórickához hasonlóan mindig mindenről csak az jut eszükbe.

Nem tudom, hogy a jó páter és a balliberális közegben kiteljesedő keresztény hölgyemény szerint Jézus akkor is ott volt-e a tüntetésen, amikor ez a haladó, demokratikus és elfogadó többség a »Hol vagy, g..i?« szavakat skandálta a miniszterelnöki iroda felé a Várban. Vagy amikor hasonló tartalmú jeleket rajzoltak fel az utcai plakátokra. Krisztus urunk iránymutatása egyértelmű: meg kell bocsátanunk azoknak a szerencsétleneknek, akik minket gyaláznak és üldöznek.

Ám arról szó sincs, hogy be kellene állnunk a zászlajuk alá, valamint a párbeszéd és elfogadás farizeusi álarca alatt nekünk is önmagunk ellen és a krisztusi tanítás ellen kellene fordulnunk.

Nagy a sivalkodás mostanság amiatt, hogy úgymond kihunyt a sajtószabadság utolsó állócsillaga. Könnyeimet nyelve elkezdem hát sorra venni, hány ellenzéki fórum maradt ebben az elviselhetetlen diktatúrában.

 Lássuk csak:

168 Óra, 168ora.hu, 24.hu, 444.hu, ATV, atv.hu, amiidonk.hu, alfahir.hu, Amerikai Népszava, atlatszo.hu, azonnali.hu, balrad.ru, balramagyar.hu, Blikk, Blikk.hu, cyberpress.hu, Élet és Irodalom, ellenszel.hu, ezalenyeg.hu, frisshirekonline.hu, G7.hu, hirhugo.hu, hirstart.hu, hirklikk.hu, HVG, hvg.hu, hu.euronews.com, kettosmerce.hu, Klubrádió, Magyar Hang, magyarhang.org, Magyar Narancs, magyarnarancs.hu, merce.hu, napi.hu, Népszava, nepszava.hu, nyugat.hu, nyugatifeny.hu, olkt.hu, Pesti Hírlap, pestihirlap.hu, propeller.hu, Rtl Klub, rtlhirek.hu, sztarklikk.hu, valasz.hu, zsurpubi.hu,

Eddig 48 darab. Tovább nem folytatom – azt hiszem, ízelítőnek ennyi is elég.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 129 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2020. augusztus 01. 11:45
Az egyszerűség kedvéért ideidézem neked: "Az Indexnek 1,5 milliós volt az olvasottsága. Ezeknek az "ellenzéki" oldalaknak csupán a töredéke. Ezért maradhatnak életben. " - írtad. "Szóval a csúnya ner nem tud mit kezdeni az indexxel, a többi meg azért maradhat életben mert nem olvasott?" - válaszoltam. Nem, logikailag hamis az állításod, ahogy fel is hívtam rá a figyelmedet, amire az volt a válaszod, hogy én nem értem, és még diszlexiával is megkínáltál. Ezt a kommunikációdat később így jellemezted: "Én nem hülyézlek le, az eltérő véleményed miatt." Oké. De pont azt tetted. Amúgy ebben hol volt vélemény?
kaltran
2020. július 31. 16:29
Ez a 48 példa nem elég. Mert 48=0 Gyerekkori csasztuska jut eszembe, melyben bármit mondtak ránk, ment a tromf.: Az mind te vagy de én mi vagyok. Most ők is azt mondják. 48 példa? Mit számít. Az mind te vagy de én mi vagyok. Megmondom: randa koszos rohadt hülye állatok vagytok!
llnnhegyi
2020. július 31. 16:25
Ritka jó,értelmes,intelligens cikk.
istvánkeve
2020. július 31. 14:23
Gratulálok a nagysikerü "Index" néven futó szappanopera forgatókönyv íróinak. Nemcsak heti egyszer, hanem a napi új epizódokban élvezheti a pletykákkal tüzdelt tragédiákra éhes publikum, a "Hit és Szabadság" mottójú nagysikerü drámát. Különösen megható volt a szerkesztöségi szeretetházban az árvalányok lázadása. Az ebben a müfajban szinte elengedhetetlen "szerelem" remélem még a további folytatásokban sem fog elmaradni. Érdekes lehetne egy Indiát járt jógi, aki a szerkesztöség szétverését megelözöen még egy tantra jóga tanfolyamon símogatja a szerettei nemi szerveit. Ne maradjon el a "Happy End" sem! Jöjjön a népmesékböl ismert apró "Hüvelyk Matyi" és zavarja el a lesoványodott reklámpiac lerágott csontjain marakodó hiénákat!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!