Hol a Trianon-törvény? Itt a Trianon-törvény!

2020. július 16. 21:52

Ó, hát bocsánatos bűn ez, érkezett az européer ellenvélemény, hiszen a politikusok néha elragadtatják magukat.

2020. július 16. 21:52
Jean St'ay
Főtér

„Rég hozzászoktunk, hogy a román politikai elit úgy használja a magyar közösséget, mint piaci simlis a nyerő tárgyat az itt a piros, hol a piros játékban. Ha az egységes és oszthatatlan nemzeti érdek úgy kívánja (például, olvadozni látszik a politikai jégtőke), hopp, nini, itt a nyavalyás Erdély-rabló magyar piros. Ha nem, akkor szépen felkerül az arcokra az européer maszk, mert az demokratikus és haladó és helyes – és amúgy is sok helyen kötelező mostanság.

Ugye, az áprilisi nehéz pillanatokban, amikor a járványválság lehelte forró miazmáját a kész-pina-meleg-málé módjára bársonyszékbe került jó Orban-kormány politikai tőkéjére, Klaus Ionopotchivanoc Iohannis álkisebbségi államelnök, a kormány 007-es cotroceni-i ügynöke úgy előkapta a magyarellenes uszítást a pohár alól, mint az említett simlis a pirosat a piacon. Lett belőle vaj a fejére? Dehogy. Annak ellenére, hogy idehaza is, Németországban is pedzegették, hogy az európai értékek hőseinek járó Nagy Károly-díjat ezek után talán nem kellene odaadni neki. Ó, hát bocsánatos bűn ez, érkezett az européer ellenvélemény, hiszen a politikusok néha elragadtatják magukat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pottyospanni
2020. július 17. 19:39
Az igaz, hogy a mindenkori román politika jellemzően semmibe vette a magyar közösséget (ez nem kifejezés), de ne oláhozzatok, mert rengeteg jófej román él itt velünk. Szerintem nem lehet rajongani nemzetekért, rasszokért, vagy gyűlölni bármelyiket is. Valamilyen szempontból a BLM-ezés egy tőről fakad az oláhozással. Csak az egyik egy rasszért "rajong", a másik egy nemzetet gyűlöl - tokkal vonóval.
egyvilág
2020. július 17. 13:49
Gondolatok Trianonról: https://egyvilag.hu/index.shtml#trianon
hegyivadász
2020. július 17. 09:40
Semmi gond! Immáron hivatalosan is lehet Trianon megemlékezéseket tartani a magyar településeken is. És kell is, hogy soha ne feledjük: fordulhat a kocka máshogy is a jövőben! Dobhatunk mi is dupla hatost! Csak akkor késznek kell lenni ki is használni a kínálkozó alkalmat. A trianon megemlékezés jó alkalom lesz arra, hogy ezt évről évre tudatosítsuk az erdélyi magyarokban!
Saksafar
2020. július 17. 08:36
Ezt a játékot nem csak Románia játssza. Ha szükséges a néppártból bármikor hátbaszúrják a fideszt a hazai ballib bármikori készséges segítségével. A világ tele van szar emberrel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!