Bogdán László halálára

2020. július 22. 14:57

Ami Bogdán vezetésével Cserdiben történt, vajon miért nem történik meg másutt is?

2020. július 22. 14:57
Aristo
Pesti Srácok.hu

„A cserdi-modellel kapcsolatban azonban továbbra is fennáll a kínzó kérdés: ha sikeresnek tekintjük, ami Bogdán vezetésével Cserdiben történt, vajon miért nem történik meg másutt is?

Néhány nappal ezelőtt, tragikus módon, önkezével vetett véget életének Cserdi falu polgármestere, Bogdán László. Miután életében igen sokat szerepelt a médiában, számtalan interjú, dokumentumfilm készült a faluban végzett munkájáról, személye a közvélemény előtt sokkal jelentősebb lett, mint amennyire a beosztása indokolná. Apró falvak százával vannak, olyanok is, amelyekben sok cigány él, és mindnek van polgármestere, akiknek azonban a nevét sem hallotta a falun kívül senki. Miután Bogdán munkája, nézetei a gyakori médiaszereplései révén igen jól dokumentáltak, ezek alapján kell és lehet, megítélnünk életét és cselekedeteit.

Mielőtt nekilátnánk ennek, nem lehet elmenni amellett az undorító komédia mellett, mely közvetlenül a halála után kezdődött. Nyilatkozatok tucatjai jelentek meg, melyekben bő nyállal méltatták életét, megemlítve természetesen, hogy a nyáladzó is »ismerte« és milyen nagyszerűnek tartotta Bogdánt. Természetesen csak a saját nagyszerűségüket akarják igazolni az övével. A sort – ki más – Gyurcsány, a moralitás eme sakálja nyitotta, aki az amerikai tévéprédikátoroktól ellesett, kulisszahasogató stílusban a »barátjának« nevezte. Életében ha egyszer találkoztak öt percre. Aztán jöttek sorra a többiek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 109 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
annamanna
2020. július 23. 08:01
Bogdán EGY NYUGATI MULTICÉGBEN IS TERMELÉSI IGAZGATÓ LETT, ÉS AZ NEM TEKINTÉLYURALMI RENDSZER, HIÁBA IS PRÓBÁLJA DIKTÁTORNAK BEÁLLÍTANI Aristo, téved az okot illetően. Inkább az az ok, hogy Bogdán MINDENT VÉGIGCSINÁLT, nem olyan úton löködött meg taszigált másokat, amin ő maga sohasem járt! És ez KIBASZOTT NAGY KÜLÖNBSÉG BOGDÁN ÉS EGY DIKTÁTOR KÖZÖTT! Olyan különbség, amit Aristo soha nem fog megérteni, mert az ő füleinek a "feudális diktatúra" kifejezés muzsikaszó.
Bell & Sebastian
2020. július 22. 20:45
Piaci legyek Bevallom töredelmesen, hogy eddig mindig lépre mentem a cigánynak, ha kinézett magának, mert teljesen másképpen vagyunk huzalozva. Az könnyen lehet, hogy sokféle cigány van, de csak van bennük közös, ha képtelen vagyok köztük ránézésre distinkciókat tenni. Például az autóm mágnesként vonzza mindet, ha kinn hagyom a parkolóban, mire visszajövök, úgy dongják körül mint cukros vizet a darazsak, pedig nem BMW és rég elmúlt szarváról a bársony. Már a német kultúra alapfoka is megtiltja az érdeklődőknek egy kívánatos járgány feltűnő megbámulását, megközelítéséről vagy ne adj Isten megérintéséről ott szó se lehet. Magyarországon sötétnek lenni nem elég, annak is kell látszani!
Zsusztina
2020. július 22. 19:34
Azért nem történik meg másutt, mert nincs másik olyan cigányember, aki multinál kezdte komoly reményekkel, és aztán otthagyott mindent a falujáért. Akinek fontosabb volt a faluja, mint a saját magánélete. Utóbbi dologban ment szegény Bogdán tönkre. Igazat kell most adnom Győzikének, aki szerint nem halt volna meg, ha van egy szerető párja, aki megvédi, akire támaszkodhat, amikor mélypontra jutott.
kisgul
2020. július 22. 18:51
Kaparják már el végre ezt a díszcigányt, esküszöm, pár év múlva a lőtéri kutya sem fog emlékezni rá! Érdekes , hogy OMZ ugyanazt csinálta a saját cigányaival, ő mégis NÁCI volt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!