Andy Dollárpapától Slomó terjeszkedéséig - megélhetési filoszemiták a balliberális sajtóban?

2020. július 16. 16:30

A balliberális európai és hazai sajtó mélyen hallgat a nyugat-európai zsidóságot, mint vallási közösséget rendszeresen érő atrocitásokról.

2020. július 16. 16:30
ifj. Lomnici Zoltán
Origo

„Az utóbbi idők különös fejleményeként a politikai antiszemitizmus egy jellegzetes változata nyerhetett teret, sőt legitimitást a baloldali sajtóban. A közéleti médiának annak a szegmensében, amely Soros György-támogató, és hol burkoltabb formában, hol nyíltan pártfogolja az Európába irányuló – főként muszlim – bevándorlást.

A baloldali médiumok zsidóellenessége legfőképpen a nemzetállami Izrael bírálatában, esetleg elutasításában, az izraeli politika egyoldalú, negatív hangú bemutatásában, továbbá a túlnyomóan antiszemita migránsok miatti sajátos megfelelési kényszerben ölt testet. Miközben a közép-európai jobboldalt visszatérően az a vád éri, hogy politikája populista, nacionalista, sőt szélsőségekbe hajló, a Soros-kritika pedig a harmincas éveket idéző, sanda gyakorlatot takar, eközben a balliberális európai és hazai sajtó mélyen hallgat a nyugat-európai zsidóságot, mint vallási közösséget rendszeresen érő atrocitásokról. Sőt, a baloldali médiumok – újságok, portálok és közösségi média – Izrael-ellenessége még bátorítást is ad ezekhez a jelenségekhez, amiként számos, nem feltétlenül a politikában aktív közéleti szereplőt, influenszert is felelőtlen és meggondolatlan nyilatkozatokra, megnyilvánulásokra késztethet.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mr Diener Mann
2020. július 17. 00:22
Micsoda "őszinte" aggódás Orbán csatolmányától.
szeekely
2020. július 16. 20:24
Az egeszseges, nemzeti onvedelembol vallott antiszemitizmus ma mar nagyobb bun magyar foldon, mint valaha. A juaizalo protestans kurzus szabadon megcsufolhatja hazankban Europa kereszteny kulturajat. Mit keresunk mi Izrael oldalan? Elment a jozan onertekelesunk? Attol koldulunk vallonveregetest, aki sose becsulte, ertette a magyart? S ami meg rosszabb, soha nem is akarta, soha nem is probalta megerteni! Miert akarta volna...? Szamara mi nem letezo entitas, sulytalan pariak vagyunk a vilag Isten altal nekik adott dominiumaban. Mit akarunk mi a zsidotol? Miert pitizunk a cionazi elott? Jezus Urunk elpirul szegyeneben es elforditja arcat, hogy ne is lassa azokat, akik Ot, az O draga testet nyujtjak talcan azoknak, adjak el egy tal lencseert, akik Ot megkorbacsoltattak es megfeszittettek. Tavozzatok tolem, ne is lassalak benneteket - mondja az Ur, s ezen a ponton megiscsak igaza lehet Fukuyamanak, mert a magyar nep buszke tortenelmenek siralmas vege szakadt.
szeekely
2020. július 16. 20:18
Semmilyen europai orszag es kereszteny kulturnemzet altal nem tamogathato az izraeli eroszakos terjeszkedes, a Cisz-Jordan annexio! Ennek ma sem Europaban, sem pedig Magyarorszagon egyáltalán nincsen társadalmi támogatottsága! Orban Viktor eleg alamuszi modon hallgat errol a kerdesrol a nemzeti konzultaciokban es nem enged semmifele nepi kontrollt az o egyszemelyes, szemelyre szabott Izrael-barat kulpolitikajaban. Pedig a magyar emberek tobbsege Binjamen Nyetanyahut koztorvenyes bunozo politikusnak tartja es a vele valo hatyi-bratyizast a magyar nep akaratanak, nemzeti karakterunk megcsufolasanak tekinti. Ne kosse ossze miniszterelnok ur a nemzeti politizalast annak a politikailag retrograd zsido apartheidnek a tamogatasaval, amelynek az Europai Unioban egyáltalán nincsen társadalmi támogatottsága!
szeekely
2020. július 16. 20:17
Sose volt ilyen szep a cionistak elete Magyarorszagon. Sose elvezhettek ennyi tulhatalmat. Sose volt ennyi Schlomo meg Steinicsek a magyar politika elvonalaban, akik kedvukre rohogik ki a magyart. Ma mar bun antiszemitanak lenni, hala a Fidesz kurzus eroszakos hitteritesenek es a Holokauszt soran folhasznalt gaznemu anyagok effektivitasat is szigoru tilalom ala esik megtargyalni. Illetve megkerdojelezni. A cionizmus sose akart eros Magyarorszagot, hanem gyonge Magyarorszagot akart. Minel erosebbek vagyunk, ok annal jobban szenvednek a tulhatalom hianyaban. Mert tulhatalom nelkul nem megy a magarsagnak a cionizmus jarma ala valo beterelese es eroszakos beteritese. A 20-ik szazad elejen a szabadkomuves-bolsevik-judaizalo erokozpontok a sajat hatalmuk hianyaban fuldolkoltak es frusztraciojukat a magyar emberek oleseben, sorsuk megkeseriteseben vezettek le. Most mas a helyzet. A 21-is szazad eleji Magyarorszagon semmi nem gatolja oket a nyomulasban. A cionizmus divat lett, az oles hobbi es a masoknak valo parancsolgatas, valamint a szajuknak a polgarinak nevezett judaizalo sajtoban torteno betomese nemzeti sport! 100 ev alatt elveszitettuk azt is, ami volt. Mert 100 eve Trianonban az orszagot, a foldet raboltak el. De az izraelofil nemzeti kurzus idejen 2020-ban mar a lelkunket is onkent es dalolva adjuk at, piros-feher-zold szalaggal atkotott disz-csomagolasban!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!