Semmilyen ügye nincs az ellenzéknek

2020. június 26. 15:47

Van egy kormány, és van a vele egy súlycsoportban küzdő ellenzék: legalábbis így kéne lennie.

2020. június 26. 15:47
Bódi Ábel
Bódi Ábel
Facebook

„Jelen esetben az ügyetlenség nem az ajtókról lepattanásra, a járólapon fetrengésre, vagy az ép zokni kiválasztásának elmaradt képességére vonatkozik, hanem arra, hogy semmilyen ügye nincs az ellenzéknek.

A politika úgy működik, hogy van egy kormány, és van a vele egy súlycsoportban küzdő ellenzék. Legalábbis így kéne lennie. Erre fel itthon van egy kormányzó erő, meg egy csapat kisgyerek, aki mindig kitalál valamit és lelkesedik a saját kis ügyeiért, de igazából a »felnőttek« dolgába nem szólnak bele, az ügyek súlya nincs a kormány témáival azonos szinten.

1. Nézzük csak a színművészeti átalakítását. Ugyan kit érdekel ez most, kedves ellenzékiek? Igazából még nem is tudjuk, hogy mi változik, csak azt, hogy a kormány csinálja, így biztos baj. Persze, tudom, a régi mantra: kell az ingyen ebéd, de én mondhassam meg, hogy mit akarok enni… Hát, ez nem így megy. Majd a fenntartó megmondja, ha pedig nem tetszik, akkor lehet csinálni saját egyetemet. (És tényleg nem szeretnék itt most azért sípolni, hogy ismét csak a liberális »tömegek« tüntetnek.)

2. Nem kapnak eleget a szociális szféra dolgozói? Persze, ez így van. Többet kéne kapniuk? Igen. Rá kell fókuszálni erre az ügyre és szűklátókörűen együgyűként ezzel az egy üggyel foglalkozni? Nem! Mert ha például az ellenzék az általános adócsökkentésért küzdene, az már nemzeti léptékű lenne, mindenkinek nőne a fizetése, nem kéne külön kardoskodni egy-egy adott csoportért. Mert sajnos lássuk be: a szociális szférával a társadalomnak annyira csekély része találkozik, hogy nemzeti léptékben eltörpül, nem lehet erre politikát építeni. A probléma itt is ugyanolyan, mint a SZFE-nél.

3. A másik jele az ügyetlenségnek, hogy a védőfelszerelésekért ügyét próbáljuk felkapni. Tehát sikerült abszolválni egy koronavírust, túléltük, erre fel egy nemzeti léptékben pitiáner dolgot kezdünk rugdosni. Hol volt az ellenzék, amikor a vírus ellen kellett védekezni? Oh, hiszen emlékszem! Egyik nap az volt a baj, hogy nincs lélegeztetőgép, rá egy hétre meg az, hogy több ezerrel több van, mint »kellene«. Persze, ha beütött volna a krach és épphogy elég lett volna a 444 újságírójának nagyszüleinek is, akkor megírták volna, hogy milyen jó, hogy rászámolt a kormány a védekezésre? Ugye, kétlendő.

Lassan kezdek arra a pontra jutni, hogy elengedem teljesen, hogy kövessem az ellenzéki politikát, mert semmit nem csinálnak. Nemzeti léptékben egyáltalán nincs teljesítménye ezeknek a pártoknak, felkapkodnak csip-csup ügyeket, de nem foglalkoznak olyan távlatokkal, mint a kormány, így nem is képesek Orbán ellenfelévé felnőni. Pedig lenne rá szükség!”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mr Diener Mann
2020. június 27. 21:51
Igaza van, ügyei a Fidesznek vannak, nem is kevés.
Akitlosz
2020. június 27. 17:00
Ahhoz a Fidesznél jobbabb ellenzék kellene, hogy egy súlycsoportban lehessen vele. Tehát nem balabb. Ameddig még mindig a vörösök "az ellenzék" addig a Fidesznek nem kell nagyon megizzadnia. A vörösök nem fognak a narancssárgákénál vonzóbb világot még csak ígérni sem, nemhogy megcsinálni. Volt egyszer egy törvénybe iktatott !!! 5 éves adócsökkentési program 2005-ben. Az is, de megvalósult!
tölgy
2020. június 27. 07:16
Téved a kedves posztoló. Az ellenzéknek hazudott ügynököknek igenis van "nemzeti léptékű" ügye. Azt is mondhatnám, hogy liberálbolsijaink együgyűek. Azon dolgoznak, hogy - hatalomra kerülvén - a döntéseket, a felelősséget átadhassák - júdáspénz fejében - bérfizető gazdáiknak, hiszen idegenek jobban tudják mit kell tenni kishazánkban, mi kell a zembereknek, mint a liberálbolsijaink, azaz azon dolgoznak, hogy a magyarság eltűnjön, feloldódjon egy furcsa, sokszínű masszában, amit majd Európai Egyesült Államoknak neveznek.
drkovax
2020. június 26. 21:14
2.-höz: Gyakorlati bemutatót is tarthatna az ellenzék a szociális szféra dolgozóinak juttatásai emeléséből: saját fenntartású szociális intézményeik vannak, az önkormányzat által szabott költségvetéssel és bérekkel. Ha Budapest drasztikusan megemelné pl. a Pesti úti öregotthon dolgozóinak bérét, azt senki nem tudná megakadályozni. Meg is szűnne a munkaerőhiány is ... Igaz, annak a költségét nem lehetne a kormánytól követelni ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!