Nemzeti konzultáció: éberség, elvtársak!

2020. június 16. 15:57

Nem is annyira maguk a kérdések az izgalmasak, hanem a hozzájuk fűzött magyarázatok.

2020. június 16. 15:57
Németh Péter
Németh Péter
Hírklikk

„»Kiemelten fontos a kormánynak, hogy az emberek véleményére alapozza a politikáját. Látjuk más európai országokban, hogy ahol ezt nem így teszik a vezetők, abból mindig baj van. Ha úgy tetszik, a kormányzás közös munka. A nemzeti konzultáció pedig egy hatékony és alkalmas eszköz, amely immár az alkotmányos rendszer részévé vált« – így válaszolt Tuzson Bence a Magyar Hírlapnak arra a kérdésére, hogy a nemzeti konzultáció az ellenzék szerint drága és felesleges.

Vagyis a lap kérdése pontosan annyira volt manipulatív, mint maga a nemzeti konzultáció kérdés-sora. Még akkor is, ha a lap újságírója a következő kérdésben némiképp maga is elismeri, hogy a kérdésekre csak egy jó válasz adható. Az államtitkár azonban nem jön zavarba, így válaszol: »nem szabad lebecsülni az embereket, mindenki képes formálni a véleményét és az akaratát. Éppen ezért, különböző válaszokat adhatnak az emberek a feltett kérdésekre, például a tőke helyett csak a kamatok megfizetésére vonatkozó örökjáradék elképzelése, vagyis  az újabb Soros-terv Nyugat-Európá­ban igenis többek támogatását elnyerte. A kormány azt gondolja, hogy egy országot örök időkre ela­dósítani nem jó megoldás, de lehet ezt másként is látni. Vagy ott van a koronavírus-járvány, amelynek az első hullámán remélhetőleg már túl vagyunk, és miközben továbbra is óvatosnak kell lennünk, fenntartani az egészségügyi készültséget, érdemes kikérni az emberek véleményét a további védekezésről

Mellesleg talán nem is annyira maguk a kérdések az izgalmasak a hétfőn elindított konzultációs ívekben, hanem a hozzájuk fűzött magyarázatok.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robertoo
2020. június 16. 21:18
Fenyegetőzöl, 'eevtás'?
puszika
2020. június 16. 20:46
Bizony éberség Németh elvtárs!! Mert különben ELKANÁSZODTOK. Ahhoz meg van egy-két szavunk!!!
nemecsekerno_007
2020. június 16. 17:19
Orbánból élsz te is. Ha nem lenne, mehetnél közmunkára. Bár akkor az se lenne. Hidd el, szarabb lenne neked ha nem lenne Orbán kormány.
Magnólia
2020. június 16. 16:56
Elvtárs te már a kérdést sem érted, akkor hogyan értenéd meg a magyarázatot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!