Milyen lesz Magyarország 2120. június 4-én?

2020. június 04. 11:49

A 2050-es évekre végre nulla közelébe csökkent a hazai népesség fogyása.

2020. június 04. 11:49
Kovács András
Kovács András
Origo

„Kétszáz évvel ezelőtt ezen a napon írták alá a Magyarországot megcsonkító diktátumot Trianonban. Az országban 16 óra 30 perckor egy percre megállt az élet, hogy mindenki emlékezzen arra a szörnyű napra, de szerencsére ma már ez a nap annak a jelképe lett, hogy a legszörnyűbb helyzetből is talpra tud állni a magyar nemzet. 1991-ben a szovjet csapatok távozásával Magyarország ismét elnyerte függetlenségét. Az ország, ha lassan is, de elkezdett talpraállni.

A 2030-as évek elejére sikerült elérnie az akkor vezetőknek, hogy a magyarok már jobban éltek, mint az olaszok, vagy a spanyolok. A következő évek az Európai Unió széteséséről szóltak, bár ez kissé visszavetette a magyar növekedést, de az integrációnak egy olyan formája jött létre 2045-re, ami végre nem arról szólt, hogy Brüsszel, hogyan szól bele egyes országok belpolitikájába, hanem, hogyan tud valós segítséget adni.

A 2050-es évekre hosszas küzdelem után sikerült a magyar családpolitikának elérnie, hogy végre nulla közelébe csökkent a hazai népesség fogyása, sőt voltak már olyan évek, amikor minimális növekedés történt. Időközben a nemzetközi politika is alapvetően átalakult: Kína, India, és Ausztrália vezetésével a világnak azon hatalmai kerültek döntő pozícióba, akik mindenképpen szerették volna felülírni az első és a második világháború által ránk hagyott rossz kereteket.

Felismerték, hogy a Közel-Keleten, Afrikában és persze Európában csak akkor rendezhetőek a vitás kérdések, ha a korábbi döntéseket az érintettekkel közösen felülírják. Az új világrendszer, az Egyesült Államok, Oroszország és Nagy-Britannia végleges elgyengülése a 2070-es évek elejére Európában is elhozta a rég lezárt kérdések újranyitását.”

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2020. június 04. 22:38
Milyen lesz Magyarország 2120. június 4-én? Messziról nézve egy rántotthúshoz fog hasonlítani.
celoke
2020. június 04. 15:44
"Jobbik esetben 2100-ra 7 millióra apad Magyarország, legrosszabb esetben 4 millióra aminek többsége cigány " Halvány fogalmad sincs Magyarország demográfiai folyamatairól. Se a magyarokéról, se a cigány kisebbségéről. Az, hogy a teljes termékenységi arányszámban eljutottunk az EU-s átlaghoz, (2011-ben utolsó előttiként indulva), és természetesen nem a cigányok, hanem a magyarok és a dolgozó középréteg megnövekedett születési arányszámai miatt, még csak a kezdet. https://vasarnap.hu/2019/03/15/eurostat-jelentosen-no-a-szuletesi-aranyszam-magyarorszagon/ Ez a 2017-es diargam már le is van maradva, idén már elértük az EU-s átlagot. A folytatás az, hogy 2010 óta 50 ezerrel több magyar gyerek született, mint amennyi született volna a kormány családtámogatási politikája nélkül. További néhány kedvező adat (egyben pörölycsapás a balliberálisoknak, akiknek a jó hír rossz hír): a cigányok teljes termékenységi arányszáma 2016-ra 2,1-re csökkent, azóta már annyi sincs, a 20 éves kor előtt szülő nők száma 2010-2020 között 25 %-al lett kevesebb, tehát a cigány többséget, vagy akárcsak az elszaporodást hazánkban felejtsd el. Se 2100-ban, se később nem lesz ilyen soha. Ezek után nem azok a marhák, aki a kedvező demográfiai folyamatokért intézkedéseket tesznek és a várható adatokat előrejelzik, hanem akik ennek sikerét a nyilvánvaló tények ellenére letagadják, csak mert ha nem ők vannak hatalmon, akkor szerintük más sem kormányozhat sikeresen.
Falfirka
2020. június 04. 14:49
nem tudjuk milyen lesz. de egyet remélek: a nyugatiak akik ezt tették velünk, és tennék ma is ha hagynánk már nem lesznek. ott leszünk a temetésükön!
Robur
2020. június 04. 14:48
Ez hülye.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!