Martin Luther King forog a sírjában!

2020. június 10. 16:32

Martin Luther King küldetése nem pusztán az egyenlőség kivívása volt, sokkal inkább az egyenlőség kivívása békés eszközökkel.

2020. június 10. 16:32
Tibi atya
Tibi atya blogja

„Nagyon nehéz olyan összetett karaktertől idézni, mint a huszadik század közepének legvagányabb amerikai politikai figurája, Martin Luther King. A média előszeretettel jeleníti meg társadalmi igazságharcosként, ami hiába igaz, önmagában az álhírek dinamikája szerint fest hamis képet, mert fontos részleteket hallgat el: Martin Luther King nem csak a fehér elnyomás ellen küzdött, de a színesbőrű közösségek azon elemei ellen is, akik erőszakkal vagy egyéb erkölcstelenséggel akarták érvényesíteni a jogaikat. Éppen ezért nem is a Lincoln Memorial előtti »I have a dream« kezdetű beszédéből idézek, hanem Birmingham-i leveléből.

»Mint oly sokszor már, most is szertefoszlottak reményeink, és a mély csalódás sötét árnya borított be bennünket. Így aztán nem maradt más alternatíva számunkra, mint hogy nyílt megmozdulásra készüljünk, és így saját testünk legyen az eszköz, melynek segítségével ügyünket a helyi és országos közösség lelkiismerete elé tárjuk. Ezért úgy döntöttünk, önvizsgálatot tartunk. Előadásokat tartottunk az erőszakmentességről, és ismételten feltettük a kérdést önmagunknak: Képes vagy-e az ütéseket eltűrni anélkül, hogy megtorolnád?«

Amikor Martin Luther King fellázadt a Jim Crow-törvények ellen (Jim Crow nem egy létező személy volt, hanem egy gúnyos korabeli karikatúra, ami egy fekete férfit ábrázolt), a küldetése nem pusztán az egyenlőség kivívása volt, sokkal inkább az egyenlőség kivívása békés eszközökkel, a szeretet igehirdetésével. Igazsággal és igazságossággal bizonyítani, hogy a karikatúra hazudik.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sandrabanda
2020. június 11. 15:21
Na végre! Valakinek rajtam kívül eszébe jutott Dr. King. Nekem Ő volt az első gondolatom, és szó szerint ez, hogy forog a sírjában. Legfőképp azért, mert ugyanannyira félelmetes konzekvenciákat lehet levonni abból, hogy pont az Ő nevét és eszmeiségét használják FEL ehhez a jelenlegi pokolbéli sátáni eseménysorozat legitimizáláshoz, mint amennyire félelmetes is azért, mert ez egyetlen dolgot bizonyít: mindaz, amit a világ történelme egykor dicsőgéges, valódi önfeláldozó, akár prófétikus jellegű de mindenképp előre mutató és igazán haladó értékkel bíró jelenségként tart számon, az - a mai világban - büntetlenül felhasználható, kifordítható, átszabható, "újrahasznosítható", "tömegesíthető", egyszóval: megsemmisíthető. Nekem Dr. King az egyik meghatározó példaképem, a beszédeit időnként a utube-on nézegetem, mert olyan sok van és olyan nehéz, tartalmas, összetett, világraszólóan zseniális eszmeiséget, mint az övé, azóta sem igazán fellelni. Fontos lenne merítkezni belőle, mert ha ma is sok emberhez eljutnának a gondolatai, a tettei, ahogy túlélt számos merényletet, amikor megkérdezték, hogy nem féle-e, és amit erre válaszolt, egészen rendkívüli ember volt. Ha lenne rá módom, én betiltanám az USA-ban, hogy ehhez a mostani gusztustalan meghirdetett "menethez" felhasználják a nevét. Közük nincs hozzá és sose lesz. Ez az egész, ami most megy, csak egy rosszarcú tudatlan bűnözőbanda hordalék műve, ami egészen elképesztő az az, hogy ez egész világ annyira bomlottelméjű, hogy ez kell nekik, erre vevők. Én mindig Dr. King-gel voltam és inkább vele is maradok! Őszintén? Ez a mostani Pápa a lába nyomába se ér soha.
Saksafar
2020. június 10. 21:47
Jelen esetben a black lives matter egy fedősztori, szó nincs a feketék jogairól. Eddig a tüntetők 6 fekete rendőrt öltek meg, fehér antifa tagok hordják oda a téglát a "harchoz". Fehéreket térdeltetnek le, hogy kérjenek bocsánatot, azért mert fehérek? Ez mekkora szemét, rasszista műsor? Ez bármiben előmozdítja a békés egymás mellett élést? És mi lesz a polgárháború után? Amerika hány részre fog szakadni, hogy lehet majd az érdekeket újra összehangolni? Az egész cirkusz jó előre meg lett szervezve és egy újabb kísérlet Trump elmozdítására, a szervezőknek a polgárháború sem túl magas ár, pedig ennél magasabb nincsen. Annyi lesz a polgári áldozat és magántulajdonban esett kár, hogy az ellenfeleket sohasem fogják tudni megbékíteni.
C.Dömötör
2020. június 10. 20:16
A Minneapolis üzenete: LOVE https://babylonbee.com/img/articles/article-6282-2.jpg Most a város, amely egy német városra emlékeztet, a II. VH után, rendőrség nélkül maradt. Az egész USA-ban csak két ilyen város van (a másik Hollywood, ott magánrendőrség van). A másik őrület, bilincsben, a pólójukon ,,So Sorry" felirattal vonulnak eszeveszett fehér liberálisok, némelyik csoportot egy néger vezeti, hogy érthető legyen. A nyár divatja lesz.
zakar zoltán béla
2020. június 10. 20:04
100%
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!