Magyar az, aki... ?

2020. június 03. 15:45

A trianoni béke attól még nem válik igazságosabbá, hogy az a történelmi Magyarország, amelyet felváltott, hasonlóan igazságtalan volt.

2020. június 03. 15:45
Lendvai Ildikó
Hírklikk

„»Magyar az, akinek fáj Trianon« – szokták mondani. Igen, fáj. Fáj akkor is, ha a mondás nem valamelyik nagyságunktól: Illyéstől vagy Karinthytól ered, akiknek tulajdonítani szokták. Abban, hogy fáj, semmi nacionalizmus vagy múltba révedő sérelmi politika nincs. Az igazságtalanság mindig fáj, baloldali ember pláne tudja ezt.

Ez pedig igazságtalan döntés volt, ami több millió embert tett olyan hatalmak alattvalójává, amelyek többnyire korlátozták jogaikat, másodrendű állampolgároknak tekintették a nemzetiségeiket. Ahol rossz volt magyarnak lenni. Mert az új hatalmak épp úgy a »nemzetállamot«, egy nemzet államát tartották üdvözítőnek, mint ma Orbán, aki mintha nem tudná, örökös nemzetállamozásával milyen sorsot szán a más többségi nemzetekkel együtt élő magyaroknak.

A trianoni béke attól még nem válik igazságosabbá, hogy az a történelmi Magyarország, amelyet felváltott, hasonlóan igazságtalan volt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Saksafar
2020. június 04. 11:09
Nagy szakértője vagy a témának. Ja, nem. Inkább az 1919-es és az 1947 utáni időszaknak, azok nektek a dicső múlt, amely azonban lezárult 1989 után, méginkább 2010 óta. Vért hánytok mindentől, ami nem ballib. Szokjátok csak!
Agnieszka
2020. június 04. 10:15
Ez a nő egy fogalmatlan, rosszindulatú hülye, akit nem lenne szabad iskolázott kultúremberek társaságába engedni. A rég Magyarországon NEM volt Duna-deltai kényszermunka, nem tűntek el úgy szlovák, román papok, h. többé ne kerüljenek elő, nem volt napi, megfontolt megalázás, gyermekek továbbtanulásának meghiúsítása és így tovább. most van Úz-völgyi temetői aljasság, ünneplés Sepsiszentgyörgyön, többévi börtön tűzijáték birtoklásért, egyáltalában annak a kitartó sulykolása, h. a magyarral szinte mindent meg lehet csinálni, amit a perverz agyú román többség kitalál és amit a románnal soha. Ehhez képest az asszimiláció félsiker. Az emberek jelentős része NEM fog önszántából lefelé nivellálódni. Egy népet az építés terén mutatkozó teljesítménye jellemez, a kultúrában is. Nekem, speciel, Trianon a román nyálban úszó magyar szurkolói busz ablaka, az Úz-völgyi temető elbirtoklás, kifejezetten magyar megalázási célzattal, a marosvásárhelyi iskola és egyetem lopás. Kéjjel állítanak elő és turkálnak turkálnak a magyar jogos fájdalmakban és sérelmekben. Igen, kell egy nap, amikor emlékezünk és reményünket fejezzük ki az isteni igazság szolgáltatásban. Biztos lesz, csak győzzük kivárni. A megoldás egy megváltoztatott nemzetiségi összetételű, de még mindig NAGYON jelentős magyar jelenléttel rendelkező tájon csakis a széles körű autonómiák rendszere lehetne. Ami most van, 100 éve, az botrány. Gyulafehérvár?
Kandeláber
2020. június 04. 07:54
Maradjunk annyiban, hogy te nem vagy magyar, botoxkirálynő, te internacionalista, vagy ahogyan manapság mondják, globalista vagy, az elvbarátaiddal együtt. A hozzád hasonlók mondják Kolozsvárt Cluj-Napocának és Pozsonyt Bratislavának.
Vakfolt
2020. június 04. 07:47
"az a történelmi Magyarország, amelyet felváltott, hasonlóan igazságtalan volt." Az osztrákok azok a rohadékok, akiknek elfelejtik, hogy Hitler osztrák volt, hogy ők robbantották ki az első világháborút, hogy ők telepítgették összevissza a népeket Magyarországra, Basta irtotta az erdélyi magyarokat, hogy a habsburg birodalmuk egy igazságtalan szar rendszer volt, minden területéről Ausztriába szippantotta be a javakat és cserébe lófaszt hozott, szóval labancia volt igazságtalan, de az ő bűneikért nem minket kellett volna büntetni, és főleg ilyen seggnyaló szervilis komcsi dumát nem kéne nyomatni erről, kedves Tilinkó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!