Gesztusok és gusztusok

2020. június 06. 07:21

Trianon századik évfordulója több gesztusra is alkalmat adott – pozitív és negatív értelemben is.

2020. június 06. 07:21
Faggyas Sándor
Magyar Hírlap

„A kemény csaták, kíméletlen adok-kapok, cinikus ál- és rémhírek, aljas lejárató kampányok, a zavarkeltő és haszonszerző propaganda posztmodern politikai világában olykor egy (látszólag) apró gesztusnak nagyobb jelentősége és következménye lehet, mint sokan gondolnák. Trianon századik évfordulója több gesztusra is alkalmat adott – pozitív és negatív értelemben is.  

Kezdjük a határon túllal. Két nappal a »karthágói« békeszerződés aláírásának centenáriuma előtt az új szlovák kormány elnöke, Igor Matovič felvidéki magyar politikusokat és közéleti személyiségeket fogadott – »kedves barátként« – a pozsonyi várban. A találkozón a szlovák politikus elmondta: »Nyomd a maltert, Pista, hallottam nemrég az egyik építkezésen itt nem messze, a pozsonyi várnál. Szeretném felszólítani ezért önöket, hogy nyomjuk együtt a maltert! Építsük együtt Szlovákiát közösen.«

Majd átvette a magyar nemzeti közösség memorandumát, amely a szlovákiai magyarok fennmaradásához és gyarapodásához szükséges politikai kéréseket és jogszabályi javaslatokat tartalmazza. A szlovák külügyminiszter a memorandumot a kormányfő gesztusának elutasításaként értelmezte, és csütörtökön már Matovič is sajnálatát fejezte ki, hogy az MKP képviselői úgymond visszaéltek a helyzettel, a kinyújtott jobbal.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2020. június 06. 10:43
Az MKP lejáratta a magyarságot.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!