Arc nélküli Ballik

2020. június 03. 07:34

Az eredetileg huszonhat fős frakcióban már csak tizenheten ülnek.

2020. június 03. 07:34
Bán Károly
Magyar Hírlap

„A tavalyi európai parlamenti és az önkormányzati választásra már csupán a baloldali pártokkal együtt megszerezhető közös zsákmány maradt az arcát veszítő, Jobbikból Ballikká lett politikai közösségnek.

Hová tűnt a Jobbik lelke?

Vona Gábor korábbi pártelnök 2016 augusztusában közösségi bejegyzését indította ezzel a kérdéssel, kínzóan őszinte írásban, majd később maga ismerte be: »A Jobbik lelkét, amelyet 2006 után az én vezetésemmel adtunk ennek a közösségnek, most az én vezetésemmel vettük el. Igen. Ez történt. És ezt én nagyon jól tudom. Sőt, előre tudtam, hogy ez fog történni, mert ennek kellett történnie.«

A pártelnök önvallomása vezetett el később a Spinoza-házba történő meghívásig, Heller Ágnes filozófus »megbocsátásáig« a holokauszt áldozatainak emléket állító Duna-parti cipőket leköpködő párt képviselőinek. Ám 2018-ban Vona Gábor még kitartott, a Jobbik önállóan indult el a parlamenti választáson, s maradt továbbra is a magyar Országgyűlés második legnagyobb pártja. Vona távozása után azonban megindult az erózió, a Jobbik fokozatosan hagyta cserben választóit, fordult el a tagságától s legfőbb támogatóitól, az egyetemistáktól. A tavalyi európai parlamenti és az önkormányzati választásra már csupán a baloldali pártokkal együtt megszerezhető közös zsákmány maradt az arcát veszítő, Jobbikból Ballikká lett politikai közösségnek.

Ma már az is a legendárium világába tartozik, hogy a Jobbikban vidéken maradt még szervezeti erő, akadnak még működőképes sejtek, s befolyást tudnak még gyakorolni a választókra. A párt parlamenti frakciója pedig a múlt héten újabb három képviselővel fogyatkozott meg, az eredetileg huszonhat fős frakcióban már csak tizenheten ülnek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2020. június 03. 13:01
Lakájsajtó.
Ombudsmanyus
2020. június 03. 08:35
A Ballik kifejezés használatáért külön prémium járhat. Szinte nincs olyan cikk a kormánysajtóban ahol el ne sültnék, akár többször is.
kulakman
2020. június 03. 08:21
Szűnjön meg a jobbik , ha van rá szükség akkor maradjon! De ne kelljen már nekünk ahhoz jó pofát vágni , van egy út amin egy ilyen folyamat szépen végig megy ,talán gyászmunkának hívják , kérem az a jakab gyerek le van fotózva a parlamenti padsorban olyan bamba képpel ami mindent megmagyaráz, és nem kell bántani a követőit se azok nem vágnak bamba képet , de attól még bambák!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!